Εξοικονόμηση ενέργειας για τα ελληνικά νοικοκυριά

Όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα, αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα νέος κύκλος του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον II», συμβάλλοντας στη γενικότερη προσπάθεια για την εξοικονόμηση ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος στη χώρα μας.

Μια δεύτερη ευκαιρία οικονομικής ενίσχυσης για όσους δεν πρόλαβαν να ενταχθούν στον 1ο κύκλο του Προγράμματος θα δοθεί για περίπου 20.000 νοικοκυριά επιπλέον.

Για την εξοικονόμηση ενέργειας και άρα την ενεργειακή αναβάθμιση της κατοικίας, οι βασικές εργασίες οι οποίες χρηματοδοτούνται σε ποσοστό που μπορεί να φτάσει και 70%, αναμένεται να παραμείνουν οι ίδιες, δηλαδή :

  • Αντικατάσταση κουφωμάτων
  • Τοποθέτηση/αναβάθμιση θερμομόνωσης
  • Αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης/ψύξης
  • Σύστημα ζεστού νερού χρήσης με χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας π.χ. ηλιακός θερμοσίφωνας

Σε όλα αυτά κίνητρα έρχεται να προστεθεί η δυνατότητα σύναψης δανείου με τράπεζα η οποία διευκολύνει στην άμεση υλοποίηση των παραπάνω παρεμβάσεων. Μάλιστα, χωρίς καμμία επιβάρυνση επιτοκίου για όλη τη διάρκεια του δανείου.

Ο 1ος κύκλος μάς δίδαξε ότι η αναβολή λειτουργεί ανασταλτικά για τους ωφελούμενους.

Οι άμεσες ενέργειες από τους ενδιαφερόμενους κρίνονται απαραίτητες για όσους επιθυμούν να αναβαθμίσουν ενεργειακά την πρώτη τους κατοικία με τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, συγκεντρώνοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά και υλοποιώντας τα πρώτα βήματα του προγράμματος.

Η υποβολή της αίτησης πραγματοποιείται ηλεκτρονικά και συνήθως ανατίθεται σε σύμβουλο έργου ώστε να παρακολουθεί και να συντονίζει την υλοποίηση των παρεμβάσεων και την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών. Η δαπάνη του συμβούλου καλύπτεται από το πρόγραμμα.

Έργο ευθύνης αναλαμβάνουν με τη σειρά τους και οι πιστοποιημένοι μηχανικοί οι οποίοι θα πρέπει να εκδίδουν τα πιστοποιητικά ενεργειακής απόδοσης σύμφωνα με τον οδηγό και τις κτιριακές ανάγκες τόσο κατά την έναρξη του έργου όσο και κατά την ολοκλήρωση της υλοποίησης των παρεμβάσεων για την αποπεράτωση του έργου.

Η Ambience προσφέρει μία ολοκληρωμένη λύση υπηρεσιών:

  • Σύμβουλος έργου με χρήση εξελιγμένων μέσων και διαδικασιών
  • Άμεση δανειακή πρόσβαση με συνεργαζόμενη τράπεζα
  • Συνεργαζόμενος ενεργειακός επιθεωρητής

Εξοικονομήστε μαζί μας καθώς ως σύμβουλοι έργου σχεδιάζουμε μαζί σας το πλάνο αναβάθμισης της κατοικίας σας και φροντίζουμε για την ολοκλήρωση όλων των ενεργειών.

Η εμπειρία μας είναι ο σύμμαχός μας και στον 2ο κύκλο του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον II» .