Κατερίνα Κορρού: Η ελληνική μόδα στα καλύτερά της

Μία από τις καλύτερες νέες σχεδιάστριες στον χώρο της ελληνικής μόδας είναι Κατερίνα Κορρού. Έχοντας πτυχίο Graphic Designs & Animation, η Κατερίνα εργάστηκε σχεδόν μια δεκαετία στον τομέα του λιανικού εμπορίου. Πάντα δημιουργική και παθιασμένη, ξεκίνησε σχεδιάζοντας κεριά και κοσμήματα. Βρήκε την αληθινή της αγάπη για τη μόδα το 2012. Σχεδιάζει και δημιουργεί τα ρούχα της μόνη της σε μια limited συλλογή από λίγα αλλά εκλεκτά κομμάτια εμπνευσμένα από τη μουσική και τα ταξίδια. Οι δημιουργίες της, απόλυτα κομψές, μαγνητίζουν τα βλέμματα αφού έχουν τον κοσμοπολίτικό αέρα που αποπνέει και η ίδια η σχεδιάστρια.

Συνέντευξη στον Κώστα Μορφίρη

-Πώς ξεκίνησες στον χώρο της μόδας;

– Το 2012 και αφού είχα ασχοληθεί με την κατασκευή χειροποίητου κεριού για αρκετά χρόνια σε χονδρική και λιανική και μετέπειτα με το χειροποίητο κόσμημα, αποφάσισα να δοκιμάσω τον χώρο της μόδας. Ξεκίνησα πολύ δειλά σχεδιάζοντας μερικά κομμάτια τα οποία ανέβαζα στο Instagram. Εκεί κατάλαβα ότι είχε απήχηση και αποφάσισα να το δω πιο επαγγελματικά.

– Ποιοι είναι οι σχεδιαστές που σε εμπνέουν;

– Εμπνέομαι από πολλούς σχεδιαστές καθημερινά. Παρ’ όλα αυτά δεν θα παραλείψω ποτέ να παρακολουθήσω τους οίκους Zimmermann και Balmain.

-Πώς θα περιέγραφες τις δημιουργίες σου;

– Οι δημιουργίες μου προσπαθώ να είναι πάντα πιστές στη θηλυκότητα χωρίς να χάνουν τη ροκ διάθεση που πιστεύω είναι και το κύριο χαρακτηριστικό μου .

– Τι είναι για σένα «μη διαπραγματεύσιμο» όσον αφορά στις δημιουργίες σου;

– Το μόνο πράγμα που δεν διαπραγματεύομαι είναι η ποιότητα του υφάσματος.

– Τι είναι η μόδα για σένα – επαγγελματικά, αλλά και προσωπικά;

– Η μόδα είναι παντού μέσα στη ζωή μου. Είναι από τον συνδυασμό των λουλουδιών που θα βάλω στο βάζο μου μέχρι τον τρόπο που θα σερβίρω ένα φαγητό. Πάντα επηρεάζομαι από έναν συνδυασμό χρωμάτων που με τρελαίνει ξαφνικά ή από μια νέα τάση. Έχω απλά καταφέρει να κάνω αυτή μου την αγάπη επάγγελμα και να μπορώ μέσα από το χόμπι μου να κερδίζω και οικονομικά. Όταν πάψω όμως να το βλέπω σαν χόμπι θα σταματήσω να το κάνω την ίδια στιγμή.

– Όταν δημιουργείς ποιος είναι ο στόχος σου;

– Ο στόχος μου πάντα είναι η άνεση. Θέλω οι γυναίκες να αισθάνονται καταρχήν άνετα μέσα στο ρούχο.

– Οι Ελληνίδες ντύνονται συμβατικά;

– Οι Ελληνίδες σε μεγάλο ποσοστό ντύνονται συμβατικά. Επηρεάζονται πολύ από τη μόδα που «προστάζουν» μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων και καταλήγουν απλά να είναι όλες ίδιες χωρίς προσωπικότητα. Τα τελευταία χρόνια παρ’ όλα αυτά παρατηρώ ολοένα και περισσότερο ότι αρχίζουν να ψάχνουν και να αναζητούν μοναδικότητα και ποιότητα.

– Τι συμβουλή θα έδινες σε μια κοπέλα που τώρα ανακαλύπτει το στυλ της;

– Η συμβουλή που δίνω πάντα στις πελάτισσές μου είναι να ακολουθούν τις γραμμές που κολακεύουν το σώμα τους και όχι τις τάσεις της μόδας. Το ότι κάτι είναι στη μόδα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι ωραίο επάνω μας.

– Πόσο έχει επηρεάσει η κρίση τον χώρο σου;

– Θεωρώ ότι ο πρώτος χώρος που επηρεάστηκε ήταν αυτός της μόδας, και πολύ λογικό σε περίοδο κρίσης να προτιμάς να κάνεις περικοπές από είδη πολυτελείας. Αυτό όμως που εγώ παρατήρησα στη δική μου επιχείρηση και με ικανοποιεί είναι ότι η πελάτισσα μπορεί να μην πάρει τέσσερα κομμάτια της συλλογής μου όπως παλιότερα, αλλά θα πάρει σίγουρα ένα και δεν θα συμβιβαστεί με κάτι πιο εύκολο οικονομικά.

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου σχεδιαστής αυτή την εποχή;

– Ειδικά αυτήν την εποχή η αγάπη μου όλη είναι για άλλη μια φορά στον οίκο Zimmermann.

– Ποιο είναι το αγαπημένο σου χρώμα;

 – Το πράσινο.

– Όταν δεν σχεδιάζεις, με τι ασχολείσαι;

– Όταν δεν σχεδιάζω αφιερώνω τον περισσότερο χρόνο μου στους δυο γιούς μου που είναι στην εφηβεία . Προσπαθώ να ταξιδεύω όσο πιο συχνά μπορώ μαζί τους, να γυμνάζομαι και φυσικά να ακούω μουσική γιατί χωρίς αυτήν δεν λειτουργώ .

– Πού μπορεί κάποιος να βρει τις δημιουργίες σου;

– Τη συλλογή μου μπορεί κάποιος να τη βρει μόνο online στο www.katko.gr και για καθημερινές στυλιστικές εμπνεύσεις στο Instagram @katko_designs.