Η Αρχή, οι «Πετσίτηδες» και οι «άλλοι»

-Το μπουρνούζι του Μανόλο έχει κι άλλες πτυχές: επιχειρηματίες, μεγαλοδικηγόροι, μιντιάδες, καλλιτέχνες κι αξιότιμα λαμόγια της Αθηναϊκής ημέρας και παραλιακής νύχτας -Το ξέπλυμα, η μεγάλη συστημική τράπεζα και ο Βενεζουελάνος. -Ποιών άλλων μεγάλων επιχειρηματιών ήταν και είναι δικηγόροι οι Αρτεμίου και Σία;

Το πολύ το Κύριε Ελέησον το βαριέται κι ο Θεός. Και με το πολύ ξεκάρφωμα – καρφώνεσαι. Εν πολλαίς αμαρτίες έχει περιπέσει ο Πετσίτης και σε αυτές εμπλέκονται κυβερνητικά στελέχη και μάλιστα με χοντρό τρόπο. Το μπουρνούζι όμως δεν έχει μία αλλά πολλές πτυχές. Ο Πετσίτης δεν συνδέθηκε μόνο με τα golden boys του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με διάφορους άλλους. Η λίστα είναι μακριά και επώνυμη: επιχειρηματίες, μεγαλοδικηγόροι, μιντιάδες, καλλιτέχνες και αξιότιμα λαμόγια της αθηναϊκής ημέρας και παραλιακής νύχτας. Όλους αυτούς ξεχνάνε να τους αναφέρουν τα αλλεπάλληλα ηλεκτρονικά κι έντυπα δημοσιεύματα, καθώς και οι ανακοινώσεις της αντιπολίτευσης. Γιατί; Μάλλον έχουν λόγους –καταλαβαινόμαστε– για να τους προστατεύουν, αφού ο Πετσίτης έκανε δουλειές πολλών αφεντάδων.

Το ίδιο ισχύει και για τα λαγωνικά της Αρχής Ξεπλύματος. Διαβάζουμε συνέχεια για τα ευρήματά τους –όχι τίποτα σπουδαίο προς το παρόν– για τον Πετσίτη, τους κυβερνητικούς και την Κύπρο. Δεν διαβάζουμε τίποτα όμως για τις έρευνές τους για τα έργα και τις ημέρες της απελθούσας διοίκησης μεγάλης συστημικής τράπεζας. Γιατί; Μάλλον γιατί δεν μιλάνε με το στόμα γεμάτο. Γιαυτό και γίνεται υπερπροσπάθεια να περάσουν όλα αυτά απαρατήρητα και να κερδίσουν χρόνο. Παρομοίως και για τη Βενεζουέλα. Διαβάζουμε διαρκώς για το γνωστό ταξίδι με τον Αρτεμίου και Σία, αλλά δεν διαβάζουμε τίποτε απολύτως για τον αξιότιμο επενδυτή από τη Βενεζουέλα που ήρθε να αγοράσει τα πάντα και κατάντησε να τον κάνει φύλλο και φτερό η Αρχή. Όπως δεν διαβάζουμε, ποιών άλλων επιχειρηματιών ήταν και είναι δικηγόροι οι Αρτεμίου και Σία. Γιατί είχαν μπει όλοι στην ουρά να γίνουν πελάτες τους.

Το ωραίο είναι ότι έχουμε δει μόνο την αρχή. Η ιστορία με την Αρχή Ξεπλύματος δεν έχει τέλος. Όλα μπροστά είναι – και μπορεί η Ν.Δ. ως αντιπολίτευση να αξιοποιεί την Πετσιάδα, θέλουμε να πιστεύουμε όμως ότι δεν θα συγκαλύψει όλα τα υπόλοιπα ως κυβέρνηση. Γιατί να το κάνει; Αν το αποτέλεσμα των εκλογών είναι αυτό που φαίνεται, δεν θα χρωστάει σε κανένα – και ειδικά σε αυτούς που πρώτα τα βρήκαν με τον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα τρέχουν να χρυσοπληρώνουν διάφορους για να τα ρίχνουν στους άλλους ή, έστω, για να τους κρατούν ενήμερους για το τι παίζει. Και τέτοιοι υπάρχουν ουκ ολίγοι.

Υ.Γ.: Το κείμενο αυτό αποτελεί και την πολιτική μας προσέγγιση επί του θέματος. Ονόματα και διευθύνσεις προσεχώς…