Η τρόικα στήνει στην κυβέρνηση σκηνικό… απερχόμενης

Τραβάνε το χαλί, όπως το 2014 στον Σαμαρά!

Είναι κατά κοινή ομολογία πρωτοφανής ο τρόπος αντιμετώπισης των προωθούμενων ελληνικών ζητημάτων από τον Κοστέλο και τους συνεργάτες του στην Ευρωπαϊκή Ένωση!Τόσο η υπόθεση του νόμου για τα κόκκινα δάνεια που αφορά στην προστασία της πρώτης κατοικίας ως συνέχεια του νόμου Κατσέλη όσο και η υπόθεση των ευνοϊκών φορολογικών ρυθμίσεων, όπως για παράδειγμα οι 120 δόσεις στην εφορία, βρίσκουν αντίθετες τις υπηρεσίες της Κομισιόν και του ESM, ενώ γενικότερα παρατηρείται μια εξόχως αρνητική στάση από την τρόικα ως προς τα ελληνικά ζητήματα, περιλαμβανομένης και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας! Στην οποία υπάγονται οι ελληνικές τράπεζες, οι οποίες στο τέλος ανεξαρτήτως ψήφισης νόμου από την κυβέρνηση θα αναγκαστούν να υπακούσουν στις επιταγές της ΕΚΤ!

Η τρόικα, το σκληρό ροκ Κοστέλο και Ρέγκλινγκ και ο ρόλος της ΕΚΤ!

Σε απλά λόγια, η τρόικα και οι τεχνικές υπηρεσίες των Βρυξελλών στήνουν στην κυβέρνηση σκηνικό απερχόμενης, το οποίο θυμίζει την αντίστοιχη κατάσταση του 2014 επί Σαμαρά και τον τρόπο αντιμετώπισης του Χαρδούβελη! Δηλαδή οι τεχνικές υπηρεσίες τραβάνε το χαλί στην κυβέρνηση, και τούτο κυρίως προσωποποιείται στον Ρέγκλινγκ του ESM και τον Κοστέλο (άλλοτε πρωτοπαλλήκαρο του Μοσκοβισί), ο οποίος είχε κατηγορηθεί από τη Νέα Δημοκρατία ότι κάνει πλάτες στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.Ενδεχομένως οι κατηγορίες αυτές από την αντιπολίτευση να έχουν οδηγήσει τον Κοστέλο σε αλλαγή πλεύσης, ο οποίος βρίσκει συμπαραστάτες τόσο την ΕΚΤ όσο και τον ESM ! Παρά το γεγονός ότι για το θέμα του νόμου για τα κόκκινα δάνεια έχουν συμφωνήσει τόσο οι διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών όσο και η Τράπεζα της Ελλάδος!!!

Οι πολιτικές ηγεσίες θα υπερκεράσουν τις αντιδράσεις των τεχνικών υπηρεσιών

Καλά πληροφορημένες πηγές πάντως υποστηρίζουν ότι σε αντίθεση με τις τεχνικές υπηρεσίες της Κομισιόν και της τρόικας οι πολιτικές ηγεσίες Βρυξελλών και Βερολίνου αλλά και… Φραγκφούρτης στο τέλος θα συμφωνήσουν και θα δώσουν λύση στο ελληνικό ζήτημα!
Έγκυροι κύκλοι υποστηρίζουν ότι σε πολιτικό επίπεδο οι ξένοι θα υπερκεράσουν τις αντιδράσεις των τεχνικών κλιμακίων που έρχονται υπό τον Κοστέλο στην Αθήνα και πως μέχρι το Eurogroup στις 5 Απριλίου το θέμα θα έχει συμφωνηθεί. Άλλωστε η κατάθεση του νόμου από την ελληνική κυβέρνηση ακόμη κι αν γίνει την Παρασκευή 22 Μαρτίου θα εφαρμοσθεί μετά από έξι μήνες, ενώ όπως προαναφέραμε η ΕΚΤ θα καθορίσει πώς και αν οι τράπεζες θα υλοποιήσουν το νομοθέτημα!

Η συμφωνία και τα τρία θέλω των ξένων

Εν κατακλείδι, σε πολιτικό επίπεδο οι ξένοι θα οδηγήσουν την κατάσταση σε επιτυχή συμφωνία και κατά πληροφορίες θέλουν να πάρει η Ελλάδα την υπολειπόμενη δόση, αναμένουν την αναβάθμιση της οικονομίας κατά μία βαθμίδα από τη Standard and Poors στις 26 Απρίλιου και επιδιώκουν να αγοράσει η Ελλάδα τον Μάιο το δάνειο των 9,2 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ!