«Έφυγε» ο Θανάσης Γιαννακόπουλος

Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος επιχειρηματίας και άνθρωπος Θανάσης Γιαννακόπουλος. Ο «τυφώνας», όπως τον αποκαλούσαν, άφησε την τελευταία του πνοή λίγους μήνες μετά τον θάνατο του αδελφού του Παύλου και σχεδόν ένα χρόνο μετά τον θάνατο του τρίτου τους αδελφού Κώστα Γιαννακόπουλο.

Ήταν γνωστό το τελευταίο διάστημα, αν και η οικογένεια δεν επιθυμούσε τη δημοσιοποίηση του προβλήματος, πως ο Θανάσης Γιαννακόπουλος αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Υγεία από τις 16 Ιανουαρίου.

Η ζωή του όλη ήταν ο Παναθηναϊκός, με το μπάσκετ και τον ερασιτέχνη να αποτελούν από τις μεγάλες του αγάπες, αλλά αποτελούσε και μέλος μια οικογένειας που θεωρείται αυτοκρατορία στο χώρο της ελληνικής βιομηχανίας.

Είχε υπηρετήσει ως πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού σε μπάσκετ, βόλεϊ και ερασιτέχνη, αλλά ηταν και ιδιοκτήτης της ΒΙΑΝΕΞ, της μεγαλύτερης φαρμακοβιομηχανίας στην Ελλάδα. Στο παρελθόν έχει διατελέσει για αρκετά χρόνια σύμβουλος της ΕΠΟ.

Από το 1992 υπήρξε συνιδιοκτήτης της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού μαζί με τον αδερφό του Παύλο αλλά το 2012 παρέδωσε την διοίκηση στον γιο του αδερφού του Παύλου, Δημήτρη. Ανέλαβε την προεδρία των ερασιτεχνικών τμημάτων του Παναθηναϊκού από το 1999 έως το 2009.

Επίσης υπήρξε πρόεδρος του επαγγελματικού τμήματος βόλεϊ ανδρών του Παναθηναϊκού την περίοδο 2008-09.