Εδραιώνεται η ανοδική τάση της χώρας

- Εκλογές, Πρόεδρος Δημοκρατίας, πολιτική σταθερότητα, θετικές αξιολογήσεις διεθνών οίκων δημιουργούν ανοδικό κλίμα Εδραιώνεται η τάση! - Κανονική επιστροφή στις αγορές, αναβάθμιση επενδυτικής βαθμίδας! - Σε φάση ανόδου το Χρηματιστήριο, τοποθετούνται επιθετικά οι ξένοι επενδυτές! - Οι προσδοκίες των διεθνών οίκων για επίσπευση ιδιωτικοποιήσεων, υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων και πιο φιλική προς τις επιχειρήσεις φορολογική πολιτική

Δεν χωρεί αμφιβολία ότι η Ελλάδα έχει και πάλι εισέλθει στο μικροσκόπιο των ξένων θεσμικών επενδυτών, και τούτο καταδεικνύεται από την αντίδραση τόσο του Χρηματιστηρίου της Αθήνας που κινείται σε υψηλά επίπεδα έτους όσο και των αγορών στις δειλές και λελογισμένες εκδόσεις ομολόγων του Δημοσίου αλλά και ιδιωτικών επιχειρήσεων! Και είναι επίσης γεγονός αναμφισβήτητο ότι η εκδήλωση του ενδιαφέροντος των διεθνών οίκων για το Χρηματιστήριο της Αθήνας συνδέεται απόλυτα με τις επικείμενες εθνικές εκλογές και τη βεβαιότητα που προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις ότι η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει θα είναι πιο φιλική στις επιχειρήσεις όσον αφορά στη φορολογία και πιο επιθετική όσον αφορά στις ιδιωτικοποιήσεις και στην υλοποίηση μεγάλων επενδυτικών σχεδίων όπως οι Σκουριές και το Ελληνικό!

  • Τα ανοικτά ζητήματα κλείνουν! Δεν αναιρούν την τάση!

Υπό αυτό το πρίσμα οι συγκυρίες δείχνουν ότι σε προβολή ενός χρόνου από σήμερα η κανονικότητα θα έχει επιστρέψει στην οικονομία μαζί με τη φυσιολογική έξοδο στις αγορές που θα προκύψει από την αναβάθμιση της επενδυτικής βαθμίδας! Τα ανοικτά ζητήματα πολύ σύντομα θα κλείσουν. Τα κόκκινα δάνεια και ο νόμος Κατσέλη βρίσκονται σε στάδιο οριστικά διευθέτησης, η δόση έστω πιο αργά θα καταβληθεί ενώ οι νουθεσίες του Δ.Ν.Τ. είναι πάγιες και επαναλαμβανόμενες διαχρονικά! Σε απλά λόγια, τα ανοικτά ζητήματα δεν αναιρούν την τάση!

  • Οι 4 λόγοι της ανοδικής τάσης!

Αντιθέτως, η ανοδική τάση ισχυροποιείται και εδραιώνεται μέσα από γεγονότα και εξελίξεις που αδιαμφισβήτητα θα συμβούν!

Πρώτον: Όλες οι αξιολογήσεις για την οικονομία είναι θετικές και οι αναβαθμίσεις των διεθνών οίκων θα διαδέχονται η μία την άλλη!

Δεύτερον: Η διενέργεια των εκλογών δίνει τέλος στην προεκλογική αβεβαιότητα και στον μικροκομματικό λαϊκισμό που κυριαρχεί σε τέτοιες εποχές!

Τρίτον: Η επικείμενη ανέλιξη στην εξουσία της Ν.Δ. δημιουργεί αισιοδοξία στις αγορές τόσο σχετικά με την φορολογική πολιτική όσο και με την επίσπευση ιδιωτικοποιήσεων και μεταρρυθμίσεων μαζί με υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων.

Τέταρτον: Η ψήφιση από τη Βουλή του ζητήματος της διενέργειας πρόωρων εκλογών σε σχέση με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας κατοχυρώνει την πολιτική ομαλότητα, απομακρύνει δυνητικούς μελλοντικούς πολιτικούς κινδύνους και εδραιώνει την εμπιστοσύνη των ξένων ως προς την υλοποίηση των σχεδίων των κυβερνήσεων χωρίς παρεκκλίσεις και χωρίς θεσμικές ανατροπές, όπως είχε συμβεί για παράδειγμα στην κυβέρνηση Σαμαρά!