Ο Γιώργος Μιχελής νέος πρόεδρος της Attica Βank μετά την παραίτηση Ρουμελιώτη

Συνεδριάζει εκτάκτως το ΔΣ της Attica Bank, με θέμα τη σύγκληση γενικής συνέλευσης για την εκλογή νέας διοίκησης στην Τράπεζα Αττικής, που ζήτησε ο ΕΦΚΑ – βασικός μέτοχος της τράπεζας – μετά την υποβολή παραίτησης του προέδρου Παναγιώτη Ρουμελιώτη.

Νωρίτερα η Τράπεζα της Ελλάδας είχε αποφασίσει να αφαιρέσει την «έγκριση καταλληλότητας» από τον κ. Ρουμελιώτη. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα πρόεδρος της Attica Βank έχει προβεί σε σειρά καταγγελιών κατά της διοίκησης της Τράπεζας Ελλάδας και του κ. Στουρνάρα προσωπικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες φέρουν πιθανότερος νέος πρόεδρος της Attica Bank είναι ο κ. Γιώργος Μιχελής, πρώην δήμαρχος της Σκοπέλου και τραπεζικό στέλεχος με μεγάλη εμπειρία, καθώς έχει διατελέσει δ/νων σύμβουλος της Bancpost, θυγατρικής της Eurobank στη Ρουμανία, γενικός διευθυντής στην Εμπορική Τράπεζα και εκτελεστικός αντιπρόεδρος και Chief Operating Officer στην Εγνατία Τράπεζα, της οποίας υπήρξε και ιδρυτικό μέλος.

Επίσης, έχει διατελέσει διοικητικός διευθυντής στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, ενώ ήταν μέλος σε διοικητικά συμβούλια και εκτελεστικές επιτροπές πολλπών χρηματοπιστωτικών και θεσμικών οργανισμών σε Ελλάδα και εξωτερικό. Από το 2015 έως το 2018 ήταν πρόεδρος του ΤΧΣ.

Υπενθυμίζεται ότι η ΤτΕ είχε ζητήσει την αποπομπή του κ. Ρουμελιώτη διαπιστώνοντας ότι ασκούσε ως μη όφειλε εκτελεστικά καθήκοντα. Στην απόφαση της ΤτΕ βάρυνε επίσης και το γεγονός του πρόσφατου ξυλοδαρμού του διευθύνοντος συμβούλου κ. Θ. Πανταλάκη απ’ τον κ. Ρουμελιώτη, πράξη με την οποία διασύρθηκε η τράπεζα τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων.

Στα αρνητικά βάρυνε και το γεγονός ότι ο κ. Ρουμελιώτης δεν αρνήθηκε το γεγονός της χειροδικίας, αλλά δεν έδειξε και καμία διάθεση μεταμέλειας. Πέραν τούτου, στην απόφαση της επιτροπής της ΤτΕ, βάρυνε ιδιαίτερα και το γεγονός ότι τον τελευταίο 1,5 χρόνο ο κ. Ρουμελιώτης που ήταν μη εκτελεστικός δ/ντής, είχε ανάμειξη στην καθημερινή τραπεζική πρακτική των εκτελεστικών οργάνων της τράπεζας σε σημαντικές υποθέσεις, όπως η εκχώρηση της διαχείρισης κόκκινων δανείων ύψους 700 εκατ. ευρώ στην Pimco.