Ίντριγκες, συνωμοσίες και πλακώματα στην αυλή του Κυριάκου!

Ένα από τα συμπτώματα που παρατηρούνται σε κόμματα των οποίων επίκειται η άνοδος στην εξουσία είναι και το γεγονός να τρώγονται τα μεγαλοστελέχη μεταξύ τους! Σε όλα τα επίπεδα … Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει ήδη στη Νέα Δημοκρατία, όπου πριν ακόμη ανέλθουν στην εξουσία οι κάθε λογής πρωτοκλασάτοι, όλοι όσοι συνωστίζονται στην αυλή του Κυριάκου, θάβουν και υπονομεύουν ο ένας τον άλλον! Από τον πρωινό καφέ, τους συμβούλους, τους επικοινωνιολόγους, τους πολύ στενούς, μέχρι τις νέες αφίξεις, τους κρυφούς συμβουλάτορες και τα ισχυρά χαρτιά, επικρατεί ένα μπάχαλο όπου κυριαρχούν ίντριγκες και.. συνωμοσίες!

  • Στο στόχαστρο οι εκσυγχρονιστές!

Όλοι θέλουν να έχουν τον πρώτο λόγο, να χαράσσουν την πολιτική γραμμή, να καθορίζουν τις εξελίξεις, να είναι εκείνοι που θα κάνουν τις επαφές με τραπεζίτες, εκδότες, επιχειρηματίες… Κοινώς, η γκρίνια πάει σύννεφο, τα πλακώματα είναι θέμα ημερήσιας διάταξης και μέσα σε όλα το τελευταίο διάστημα έχει ξεσπάσει και πλήρης άρνηση για το πόσο κοντά έχει έρθει το κόμμα με τους εκσυγχρονιστές του σημιτισμού! Οι εκσυγχρονιστές αποτελούν την ώρα τούτη κόκκινο πανί για τους κομματικούς αλλά και για τους εκφραστές τους στην αυλή του Κυριάκου, οι οποίοι φοβούνται ότι θα χάσουν μέρος της εξουσίας που τους αναλογεί! Η αλήθεια βέβαια είναι πως επικαλούνται δημοσκοπήσεις βάσει των οποίων η αποδοχή των εκσυγχρονιστών του ΠΑΣΟΚ από τη Ν.Δ. είναι σε μονοψήφιο νούμερο…

  • Ευρωψηφοδέλτιο ναφθαλίνης και άνευ ουσίας…

Μεγάλη γκρίνια ακόμη επικρατεί για τη σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου, το οποίο χαρακτηρίζεται ήδη αποτυχία και για το οποίο λένε πως μυρίζει ναφθαλίνη από τα ξεπερασμένα πρόσωπα του χθες –ορισμένα από τα οποία συνδέθηκαν με τη Διαπλοκή– και από προσωπικότητες χωρίς ειδικό βάρος που τοποθετήθηκαν αθρόα με μόνο τους γνώρισμα τη συμμετοχή στην ΟΝΝΕΔ ή το ότι μετέχουν σε ειδικές κοινωνικές ομάδες!

  • Οι Γεωργιάδηδες…

Σε κάθε περίπτωση πάντως το κλίμα στις παρυφές της εξουσίας Μητσοτάκη είναι αρνητικό, με πολλές αντιμαχόμενα πλευρές συμβούλων και νταραβεριτζήδων να πλακώνονται μεταξύ τους επειδή ο ένας υποστηρίζει διαφορετικά συμφέροντα –και επιχειρηματικά– από τον άλλον! Το θέμα του ενός Γεωργιάδη, του καταδικασθέντος για το γνωστό ζήτημα, ήδη καταλογίζεται στον αρχηγό ο οποίος την ίδια ώρα φέρεται ενοχλημένος με τον άλλο Γεωργιάδη της παράταξης, τον Άδωνι, ότι επιβάλλει γραμμή με τις τοποθετήσεις του οι οποίες εκτός των άλλων στρέφουν τη Ν.Δ. προς τα δεξιά και αποτρέπουν τους κεντρώους ψηφοφόρους τους οποίους θέλει να προσεγγίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης!