Ο μεγάλος «πόλεμος» Φώφης -Αλέξη

Η «μάχη» του ΣΥΡΙΖΑ με το ΚΙΝ.ΑΛΛ. παραμένει, φουντώνει και παίρνει και νέα τροπή με προεκτάσεις που μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο για την εκλογική πορεία των κομμάτων καθώς και για το μπετονάρισμα των ποσοστών του. Όλα δείχνουν ότι η «μάχη» αυτή θα πάρει το επόμενο διάστημα μεγαλύτερες διαστάσεις καθώς το Μέγαρο Μαξίμου ετοιμάζει νέα «εφόρμηση» σε στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Του Περικλή Σωτηρίου

Από την άλλη, η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛΛ. στοχεύει κατευθείαν στην «αχίλλειο πτέρνα» του ΣΥΡΙΖΑ και για αυτό τον λόγο η κυρία Γεννηματά σε ομιλία της υποστήριξε ότι το κυβερνητικό στρατόπεδο έχει υποστεί –εξαιτίας της Συμφωνίας των Πρεσπών– ίσως τις μεγαλύτερες πολιτικές απώλειες σε επίπεδο ψηφοφόρων. Με κεντρικό σύνθημα «Η Μακεδονία στο επίκεντρο» η Φώφη Γεννηματά μίλησε σε εκδήλωση του κόμματός της στοχεύοντας απευθείας στους απογοητευμένους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ σε μια επιδίωξη επιστροφής των ψηφοφόρων στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. που δεν έχουν καμμία προσδοκία από την κυβέρνηση. Είναι ξεκάθαρο ότι η κυρία Γεννηματά προσπαθεί να κερδίσει ψηφοφόρους από το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ που έφυγαν από το κόμμα και πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ και οι οποίοι απογοητεύτηκαν από την εμμονή του Αλέξη Τσίπρα να φέρει στη Βουλή τη «Συμφωνία των Πρεσπών».
Την ίδια ώρα, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπος με το «σκληρό» αριστερό κομμάτι του 3% στον ΣΥΡΙΖΑ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματός του. Είναι πλέον βέβαιο ότι στο στόχαστρο εκείνων των στελεχών που δυσφορούν με τα «ανοίγματα» θα βρεθεί η πρόσφατη ένταξη των κ.κ. Τόλκα και Μωραΐτη στην κυβέρνηση μετά από σχετική απόφαση του Αλέξη Τσίπρα. Η «γκρίνια» που έχει εκδηλωθεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αμελητέα, καθώς στελέχη του κυβερνώντος κόμματος εκφράζουν δημόσια εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις. Οι μεν συμφωνούν με το εγχείρημα για την Κεντροαριστερά και οι δε την απορρίπτουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο. Αυτοί που συμφωνούν είναι οι Βερναρδάκης, Τζανακόπουλος, Παππάς και Σπίρτζης, ενώ αυτοί που διαφωνούν είναι οι Σκουρλέτης, Κουρουμπλής κ.ά. Στο στρατόπεδο του ΚΙΝ.ΑΛΛ. η Φώφη Γεννηματά πήρε κυριολεκτικά το όπλο της και έθεσε βέτο στα μεγαλόσχημα στελέχη να βγουν και να την υπερασπιστούν. Δεν είναι τυχαίο ότι μετά από αυτήν την προτροπή της τόσο ο Κώστας Λαλιώτης όσο και ο Γιώργος Παπανδρέου πήραν θέση και έθεσαν τον εαυτό τους στη διάθεση του Κινήματος ενώ ξέκοψαν τις φήμες ότι θέλουν να λειτουργήσουν ως αγγελιαφόροι του ΣΥΡΙΖΑ.