Η «Γέφυρα» των στεναγμών

Την ανάγκη δημιουργίας ενός ισχυρού προοδευτικού πόλου, που θα φράξει τον δρόμο στο δεξιο -ακροδεξιό μπλοκ και θα πραγματοποιήσει τις μεγάλες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, εξέφρασαν τα μέλη της πρωτοβουλίας «Γέφυρα» δίνοντας στη δημοσιότητα το ιδρυτικό κείμενο της πρωτοβουλίας.
Συγκεκριμένα, τα μέλη της «Πρωτοβουλίας Προοδευτικών Πολιτών – Γέφυρα» παρουσίασαν τις προτάσεις και τις ιδέες τους για μια μεγάλη, ενιαία, σοσιαλδημοκρατική παράταξη σε κεντρικό καφέ της Αθήνας το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας. Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν οι Νίκος Μουζέλης, Αντώνης Λιάκος, Παναγιώτης Παναγιώτου, Νίκος Μπίστης, Σωτήρης Βαλντέν, Κωστής Παπαϊωάννου, Μαρία Ρεπούση και Φωτεινή Σιάνου, ενώ τη συνέντευξη συντόνισε ο δημοσιογράφος Χρήστος Μαχαίρας.
Μεταξύ άλλων, καλούν το ΣΥΡΙΖΑ, το Κίνημα Αλλαγής, καθώς και «όσες δυνάμεις τοποθετούνται στον φιλοευρωπαϊκό προοδευτικό χώρο να εγκαταλείψουν την αδιέξοδη πολιτική της μετωπικής αντιπαράθεσης και ‘‘στρατηγικής ήττας’’ του ΣΥΡΙΖΑ» και να συμμετάσχουν σε έναν εποικοδομητικό διάλογο για τη συγκρότηση ενός προοδευτικού πόλου.
Παρ’ όλο που οι ιδεολογικές τους προεκτάσεις είναι κυρίως εκσυγχρονιστικές φαίνεται ότι λειτουργούν ξεκάθαρα σαν πόλος έλξης του κεντρώου χώρου, ειδικά από τον χώρο του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Όπως λένε από το ΚΙΝ.ΑΛΛ., δεν φτάνει που ο Μπίστης και ο Παν Παν έγιναν ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθούν και να προσηλυτίσουν και να κάνουν ζημιά σε έναν χώρο που τους δημιούργησε… Η αποτυχία της «Γέφυρας» φάνηκε από το χειροκρότημα, άλλωστε, καθώς τους τίμησαν οι γνωστοί και οι… γνωστικοί. Οπότε το κάλεσμα έμεινε κάλεσμα για ένα tea party των άστεγων πρώην συντρόφων του Κώστα Σημίτη…