Στη Διαιτησία προσφεύγει η Cosco για τη μη έγκριση του Μaster plan για τον ΟΛΠ

Έντονη δυσαρεστημένη είναι η Cosco από την τροπή που παίρνει η υπόθεση της έγκρισης του master plan του ΟΛΠ.

Όπως διαφαίνεται η Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ), που συνεδριάζει από το πρωί στο υπουργείο Ναυτιλίας και εξετάζει το master plan του αναμένεται να δώσει την έγκριση για την υλοποίηση των υποχρεωτικών επενδύσεων στο λιμάνι από την Cosco . Επενδύσεις οι οποίες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως το 2021, προκειμένου να μεταβιβασθεί στον κινεζικό κολοσσό Cosco και το υπόλοιπο 16% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ, εκτός από το 51% που απέκτησε το 2016.

Συνολικά, οι επενδύσεις που πρόκειται να πραγματοποιήσει η Cosco ανέρχονται στο ποσό των περίπου 580 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 293,7 εκατ. ευρώ είναι οι υποχρεωτικές. Στελέχη του ΟΛΠ εκφράζουν την μεγάλη δυσαρέσκεια του επενδυτή διότι διαφαίνεται ότι δεν θα εγκριθεί όλο το επενδυτικό πρόγραμμα.

«Είναι λυπηρό το φαινόμενο , σε εποχές που η Ελλάδα χρειάζεται επενδύσεις και ζεστό χρήμα να μην προχωρούν τα επενδυτικά σχέδια του ΟΛΠ που θα δώσουν ζεστό χρήμα και θα τονώσουν την οικονομία. Επικρατούν λογικές παλαιότερων χρόνων» δήλωσαν για να προσθέσουν:

«Η διοίκηση του ΟΛΠ θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη γιατί φαίνεται ότι δεν τηρούνται τα προβλεπόμενα από τη σύμβαση.»