Το διπλό παιχνίδι της Διαπλοκής!

Φοβούνται τα αντανακλαστικά και τη δυναμική του Τσίπρα, ρίχνουν γέφυρες στον Μητσοτάκη!

Πλησιάζοντας ο χρόνος των εθνικών εκλογών, ένας έμπειρος παρατηρητής των συμπεριφορών των μεγαλοεπιχειρηματιών μπορεί να καταλήξει σε κρίσιμα συμπεράσματα, προσμετρώντας φυσικά πληροφορίες, φήμες και πραγματικά περιστατικά!
Αδιαμφισβήτητα η Διαπλοκή παίζει κατά το τελευταίο διάστημα διπλό παιχνίδι! Και τούτο καταδεικνύεται όχι μόνο μέσα από τα ΜΜΕ που ελέγχουν έμμεσα ή άμεσα ολιγάρχες του τόπου τα οποία από το 100-0 υπέρ ΣΥΡΙΖΑ το γυρίζουν στο 50-50, αλλά και από μια σειρά κινήσεων, ενεργειών και επαφών σε προσκήνιο και παρασκήνιο!

  • Νταραβέρια και προσφορές!

Κατ’ αρχήν όλοι όσοι είχαν στηρίξει ή ακόμη θα μπορούσε να πει κανείς ότι είχαν ταυτισθεί με την κυβέρνηση Τσίπρα έχουν ρίξει γέφυρες στον Μητσοτακη και έχουν ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με βουλευτές, μελλοντικούς υπουργούς αλλά και πρόσωπα που εκτιμάται ότι θα στελεχώσουν την κρατική μηχανή!Οι συναντήσεις και τα τραπεζώματα αποτελούν θέμα ημερήσιας διάταξης, ενώ την τιμητική τους εσχάτως έχουν και οι πρεσβείες μέσα από τις οποίες οι μεγιστάνες του τόπου προσπαθούν να διαγνώσουν τάσεις και συμπεριφορές του εκλογικού σώματος! Όπως αυτές προκύπτουν μέσα από τις έρευνες και δημοσκοπήσεις των μεγάλων πρεσβειών που διενεργούνται σε μόνιμη βάση!Ταυτοχρόνως οι μεγάλοι επιχειρηματίες, οι οποίοι αλλάζουν θέση ανάλογα με ποιον μιλάνε, δηλώνουν έτοιμοι να προσφέρουν… βοήθεια εν όψει των εκλογών, ενώ φημολογείται πως κάποιοι εξ αυτών έχουν ήδη προσκρούσει σε τοίχο στην οδό Πειραιώς!!! Γιατί ο Κούλης τούς τα έχει μαζεμένα…

  • Οι τραπεζίτες καρφώνουν και στους δύο για να μείνουν !!!

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, φοβούνται την ανοιχτή διαφοροποίηση με τον Αλέξη Τσίπρα! Και τούτο πρώτον διότι έχουν ανοικτές εκκρεμότητες τις οποίες σπεύδουν να κλείσουν ή να διευθετήσουν και δεύτερον γιατί ο πρωθυπουργός με τα αντανακλαστικά που επιδεικνύει δείχνει ότι είναι δυνατός παίκτης στο πολιτικό τοπίο και αδιαμφισβήτητα θα υπάρχει και μετά…Αντιστοίχως κινούνται και οι τραπεζίτες οι οποίοι συνθέτουν μια κατηγορία από μόνοι τους! Καρφώνουν στους πολιτικούς αρχηγούς έργα ημέρες και ανοίγματα των αντιπάλων τους, ενώ ό,τι μαθαίνουν στο πλαίσιο του γλειψίματος, μην τυχόν παραμείνουν και μετά, το πουλάνε με το κατάλληλο περιτύλιγμα σε κομματάρχες, αυλικούς, ενίοτε και απ’ ευθείας στους αρχηγούς ή έστω στους παρατρεχάμενούς τους!