Η ρύθμιση-σκάνδαλο των 300 εκατ. Θεοχαράκη!

 • Κούρεμα-μαμούθ άνω του 75 τοις εκατό έφεραν τα δάνεια χωρίς εγγυήσεις!
 • Γιατί δεν πήραν οι τράπεζες προσωπικές εξασφαλίσεις από τον Β. Θεοχαράκη; Γιατί του τα έδωσαν στον… αέρα;
 • Γιατί του επέτρεψαν το 2014 να μεταφέρει τις εμπορικές δραστηριότητες;
 • Ποια ακίνητα έδωσε στις τράπεζες ο ζωγράφος-επιχειρηματίας;
 • Γιατί δεν έδωσε το κότερο, τη βίλα στο Λαγονήσι, το μουσείο στη Β. Σοφίας; Ή τα καράβια, την ασφαλιστική Μινέττα και τις μετοχές του Μετροπόλιταν; Τι έδωσε;
 • Η κραυγαλέα πώληση-τζάμπα της Sixt στον Κυριακοπουλο, το κούρεμα, η αναχρηματοδότηση και το νέο δάνειο!!!

Αναδείξαμε την περασμένη εβδομάδα με πρωτοσέλιδό μας το μείζον ζήτημα της σκανδαλώδους συμπεριφοράς των πιστωτριών τραπεζών απέναντι στον όμιλο Θεοχαράκη τόσο όσον αφορά στη χαριστική και χωρίς προηγούμενο ρύθμιση των δανείων του ομίλου ύψους 300 και πλέον εκατομμυρίων καθώς και για την εξίσου σκανδαλώδη πώληση της εταιρείας ενοικίασης αυτοκινήτων Λάιον Ρενταλ στη Μοτοδυναμική του ομίλου Κυριακοπουλου (Βωξιτες, Βαρυτίνη) που εμπορεύεται το γερμανικό brand Sixt! Κυρίαρχο ρόλο στην αγοροπωλησία έπαιξε η ALPHA BANK!

 • Κούρεμα άνω του 75 τοις εκατό

Με έντεχνες διαρροές οι τράπεζες επιχείρησαν να περάσουν μέσω του Τύπου ένα καραμπινάτο σκάνδαλο ως επιτυχία!!! Μόνο που έχουν να απολογηθούν για πολλά! Και όχι σε εμάς, αλλά στη Δικαιοσύνη!
Λένε, λοιπόν, ότι με την ηθελημένη ρύθμιση Θεοχαράκη στην οποία συνέβαλε ο επιχειρηματίας (εδώ βάζουμε τα κλάματα…) από προσωπικά του χρήματα (sic) οι τράπεζες ανέκτησαν το 25 τοις εκατό των απαιτήσεών τους από τα 300 και βάλε εκατομμύρια. Ομολογούν, δηλαδή, κούρεμα 75 τοις εκατό!!! Όχι σε fund αλλά στον ίδιο τον επιχειρηματία!!!

 • 300 εκατ. χωρίς εγγυήσεις!

Και λένε ότι αν προχωρούσαν σε μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης θα ανακτούσαν μόλις το 5 τοις εκατό των απαιτήσεών τους!
Γιατί; Μα γιατί οι χρηματοδοτήσεις 300 και άνω εκατομμυρίων είχαν γίνει χωρίς εγγυήσεις!!! 300 εκατομμύρια στον κυρ-Βασίλη τον ζωγράφο χωρίς να του πάρουν ούτε μια υπογραφή! Και του τα έδωσαν έτσι, στο μιλητό!

 • Μετέφερε μπροστά στα μάτια των τραπεζών την εμπορική δραστηριότητα

Και από πάνω ο κυρ-Βασίλης τούς έκανε και πλάκα! Πήγε το 2014 και μετέφερε όλη την εμπορική δραστηριότητα του τομέα των αυτοκινήτων σε άλλες εταιρείες! Πως του το επέτρεψαν οι τράπεζες; Πώς διαφύλαξαν τα περιουσιακά στοιχεία αυτά οι τραπεζίτες; Και τι μέτρα πήραν εναντίον του γι’ αυτή την ενδεχομένως δόλια ενέργεια από την πλευρά του υπερχρεωμένου επιχειρηματία; Τον πήγαν στα δικαστήρια;

 • Τι δίνει ο ζωγράφος-επιχειρηματίας;

Έρχονται, λοιπόν, τώρα οι τράπεζες και ρυθμίζουν το ιλιγγιώδες χρέος των 300 εκατ. ευρώ! Τι δίνει ο ζωγράφος Θεοχαράκης; Ακίνητα λένε οι τράπεζες! Ποια ακίνητα; Τα καλά ή την πλέμπα; Γιατί μας λένε κάτι για ακίνητα 50 εκατομμυρίων!!! Ποια είναι γιατί δεν μας λένε; Γιατί δεν δίνουν λίστα; Δίνει, για παράδειγμα, ο Β. Θεοχαράκης το αυτοτελές ακίνητο στη Βασ. Σοφίας απέναντι από τη Βουλή; Σιγά μην τους το δώσει!!! Δίνει την υπερπολυτελή βίλα πάνω στη θάλασσα στο Λαγονήσι; Σιγά μην τους την δίνει! Καταλάβατε τι δίνει… Από τα τρία ακίνητα το… μακρύτερο, σε έκταση!!! Ούτε το κότερο δεν του πήρανε με τα 50 άτομα (και βάλε) προσωπικό!!!

 • Ούτε βίλες, ούτε κότερα, ούτε καράβια, ούτε μετοχές!

Τι έδωσε, λοιπόν, ο επιχειρηματίας-ζωγράφος Θεοχαράκης και του ρύθμισαν 300 εκατ. με κούρεμα άνω του 75 τοις εκατό, όπως λένε, γιατί προδήλως προκύπτει ότι το κούρεμα είναι ολοσχερές;
Τα ακίνητα-φιλέτα δεν τα έδωσε! Τη βίλα και το μουσείο δεν τα έδωσε! Τις μετοχές της ναυτιλιακής με τα 7 καράβια τις έδωσε; Όχι, δεν τις έδωσε!
Την ασφαλιστική «Μινέττα», από τις μεγαλύτερες της χώρας, την έδωσε; Όχι, δεν την έδωσε! Τις μετοχές του νοσοκομείου Μετροπόλιταν τις έδωσε; Ούτε αυτές έδωσε! Το κότερο το έδωσε; Δεν το έδωσε! Μα τι έδωσε, τέλος πάντων; Πέστε μας κύριοι τραπεζίτες που παίρνετε τις πρώτες κατοικίες και ξεπουλάτε τα πάντα στα κοράκια!!!

 • Το σκάνδαλο με την πώληση (τζάμπα) της Sixt!!!

Όχι μόνο δεν έδωσε ο ζωγράφος Θεοχαράκης αλλά επιπροσθετως πήρε: Το 20 τοις εκατό της Sixt, το 80 τοις εκατό της οποίας απέκτησε τζάμπα, χωρίς να δώσει φράγκο στις τράπεζες ο Πάρις Κυριακόπουλος της Μοτοδυναμικής (Porsche), γόνος του Οδυσσέα Κυριακόπουλου, προέδρου του ΣΕΒ, από τα πιο γνωστά παλαιά δεξιά τζάκια στη χώρα!!! Ο Κυριακόπουλος, λοιπόν, έβαλε 15 εκατ. με αύξηση κεφαλαίου στη Sixt. Στην εταιρεία του, δηλαδή, χωρίς η τράπεζα να πάρει ούτε ένα ευρώ! Και για να τους ανταμείψει για τη γενναία τους κίνηση κούρεψε το χρέος των 110 εκατ. ευρώ στα 18 εκατ. ευρώ!!! Τα οποία όχι μόνο δεν πλήρωσε ο νέος ιδιοκτήτης Κυριακόπουλος, καθώς η τράπεζα αναχρηματοδότησε το χρέος των 18 εκατ. για 19 χρόνια, αλλά επιπροσθέτως η τράπεζα παρέθεσε νέα χρηματοδότηση περίπου 10 εκατ. ευρώ για κεφάλαια κίνησης της εταιρείας! Αντί να πάρει για τη Sixt η τράπεζα έδωσε κιόλας 10 εκατ. πρόσθετο δάνειο, έχοντας χρηματοδοτήσει και το κούρεμα!!! Και σε όλο αυτό το σκηνικό ο ζωγράφος Θεοχαράκης πήρε και το 20 τοις εκατό της Sixt (Λάιον Ρενταλ) τζάμπα, με τις μετοχές βεβαίως αυτές απλώς ενεχυριασμένες!!!