Εμφύλιος στα κορυφαία κυβερνητικά κλιμάκια

Εμφύλιος ξέσπασε στα κορυφαία κυβερνητικά κλιμάκια για τα «κόκκινα» δάνεια, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, την προστασία της πρώτης κατοικίας και το «κούρεμα» των οφειλών και το μέγεθος των δόσεων. Η «επιτροπή των γερόντων», όπως τους αποκαλεί ο Πάνος Καμμένος, δηλαδή ο Αλέκος Φλαμπουράρης και ο Θανάσης Καρτερός, επεξεργάζονται ένα τολμηρό όπως το αποκαλούν σχέδιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας και το «κούρεμα» των οφειλών που θα δώσει στον ΣΥΡΙΖΑ τέσσερεις ποσοστιαίες μονάδες. Οι ρυθμίσεις αυτές αφορούν εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες και για αυτό το πολιτικό ενδιαφέρον είναι έντονο εν όψει της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης.

Σε απόγνωση οι τραπεζίτες

Οι τραπεζίτες χτυπάνε ενέσεις με το σχέδιο που προωθεί ο Αλέκος Φλαμπουράρης γιατί οι τράπεζες βρίσκονται σε μαύρο χάλι και δεν αντέχουν διαγραφές οφειλών και γενικευμένη προστασία της πρώτης κατοικίας, που δεν αποκλείεται να επεκταθεί και στην επαγγελματική στέγη. Γιαυτό χρησιμοποιούν τον Γιάννη Δραγασάκη, που θεωρείται σοβαρός, ως αντίβαρο στους «Ταλιμπάν» του Μαξίμου. Οι συνεχείς αναφορές του αναρμόδιου Γιάννη Δραγασάκη στο ενδεχόμενο ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και μάλιστα με κεφάλαια που θα προέρχονται από τους φορολογούμενους γίνονται με υπόδειξη των τραπεζιτών. Βέβαια, τόσο ο Δραγασάκης όσο και οι τραπεζίτες δεν κόπτονται για τους Έλληνες φορολογούμενους, αλλά αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να διατηρηθούν οι ισορροπίες στην τραπεζική αγορά και –το κυριότερο– να παραμείνουν στις θέσεις τους οι σημερινές διοικήσεις.

Με το βλέμμα στις… ψήφους

Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει σας ενημερώνω εγκύρως ότι όσο και αν γαβγίζει ο Δραγασάκης και όσο και αν κινδυνολογούν οι τραπεζίτες δεν ιδρώνει το αυτί του Φλαμπουράρη που έχει πάρει το πράσινο φως από τον Αλέξη Τσίπρα να διαμορφώσει ένα νομοσχέδιο ρύθμισης οφειλών και προστασίας της πρώτης κατοικίας όσο γίνεται περισσότερο φιλολαϊκό. Γιατί αυτό που ενδιαφέρει πρωτίστως την κυβέρνηση είναι οι ψήφοι εκατοντάδων χιλιάδων οικογενειών και όχι η ασφάλεια των τραπεζών.