Προαναγγελία ανασχηματισμού από τον Παπαδημούλη

Την εκτίμηση ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα προχωρήσει άμεσα σε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα λόγω της στάσης των ΑΝΕΛ στη Συμφωνία των Πρεσπών, εξέφρασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Παπαδημούλης, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Open TV.

«Όλα δείχνουν ότι βαίνει προς ολοκλήρωση η συνεργασία μας με τους ΑΝ.ΕΛ. αν και εμείς θα θέλαμε να πάμε μέχρι το τέλος της τετραετίας. Η πρόβλεψή μου είναι ότι θα έχουμε κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, μετά από μερικές ημέρες για τεχνικούς λόγους θα έρθει και η κύρωση της διαδικασίας ένταξης στο ΝΑΤΟ και θα πρέπει να αναμένουμε τον ανασχηματισμό που θα προκληθεί, καθώς κάποιοι από τους ΑΝ.ΕΛ. θα φύγουν, ενώ κάποιοι θα είναι υποψήφιοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδημούλης.

Αναφερόμενος, ειδικότερα στο θέμα του ανασχηματισμού, υποστήριξε ότι «θα έχει πιο έντονο προοδευτικό αριστερό και κεντροαριστερό πρόσημο» και σημείωσε ότι «με αυτές τις αλλαγές θα πάμε με επιτυχία μέχρι το τέλος της τετραετίας αλλά και στις επόμενες εκλογές».

Σημειωτέον οι απαραίτητες κρίνονται οι αντικαταστάσεις των Νοτοπούλου και Ηλιόπουλου, λόγω της υποψηφιότητάς τους σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα αντίστοιχα. Επίσης, οι Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, Νίκο Μαυραγάνη, Βασίλη Κόκκαλη και Έλενα Κουντουρά αναμένεται να πειθαρχήσουν στην απόφαση του Πάνου Καμμένου για τη συμφωνία των Πρεσπών και ως εκ τούτου θα πρέπει να αντικατασταθούν.