Οι υποψήφιοι στην πρώην Β’ Αθήνας

02/12/2018, 20:12
Οι υποψήφιοι στην πρώην Β’ Αθήνας

Με τη χώρα να βρίσκεται σε προεκλογική τροχιά, αφού μέσα στο 2109 θα στηθούν οι κάλπες, το ενδιαφέρον εστιάζεται στη νέα πλέον τριχοτομημένη Β’ Αθηνών.
Με αυτό το δεδομένο, τα κόμματα καταρτίζουν τις επιλογές τους για τις νέες περιφέρειες, ενώ και οι βουλευτές θα νιώσουν την ανάσα των υποψηφίων αφού οι εκλογικές περιοχές μίκρυναν.

Βόρειας τομέας

- ΣΥΡΙΖΑ: Βαριά «χαρτιά» του κόμματος στα βόρεια προάστια αναμένεται να είναι ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, αλλά και ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κώστας Ζαχαριάδης. Ακόμα, προς τον βόρειο τομέα κλίνουν ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Δημαράς και η βουλευτής Ελένη Αυλωνίτου. Ερωτηματικό είναι τι θα γίνει με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο, ενώ ο βουλευτής της περιφέρειας και γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης θα μετακινηθεί στο Επικρατείας.

- Ν.Δ.: Υποψήφιοι θα είναι οι αντιπρόεδροι Άδωνις Γεωργιάδης και Κωστής Χατζηδάκης, ο Γιώργος Κουμουτσάκος και η Νίκη Κεραμέως. Ακόμα, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου Νίκος Ρωμανός, ο γραμματέας Παραγωγικών Τομέων Βασίλης Ξυπολητάς, η γραμματέας Σχέσεων Κοινωνίας - Κόμματος Ζωή Ράπτη, ο αναπληρωτής γραμματέας Προγράμματος Μανώλης Γραφάκος και ο γραμματέας Επιστημονικών Φορέων Νίκος Κωστόπουλος. Υποψήφιοι ακόμα ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης, η δικηγόρος Ιωάννα Καλαντζάκου, ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου και ίσως ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Θεόδωρος Ρουσόπουλος.

- ΚΙΝ.ΑΛΛ.: Στον βόρειο τομέα για το Κίνημα Αλλαγής δεσπόζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ στο ψηφοδέλτιο θα είναι ακόμα ο εκπρόσωπος του ΜΠΡΟΣΤΑ Παναγιώτης Βλάχος, ο Κώστας Πανταζής, ο προερχόμενος από τη ΔΗΜ.ΑΡ. Δημήτρης Χατζησωκράτης, η Αλεξάνδρα Σαγρή και η Γωγώ Καζά από την ΕΔΕΜ. Το όνομα που ακούγεται έντονα εσχάτως είναι αυτό του πρώην διεθνούς τερματοφύλακα, Νίκου Σαργκάνη.

Νότιος Τομέας

- ΣΥΡΙΖΑ: Στον νότιο τομέα υποψήφιος θα είναι ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, αλλά και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Ξυδάκης. Στα νότια κατευθύνεται και ο Γιάννης Μπαλάφας, ενώ εκεί θα είναι υποψήφια και η Αννέτα Καββαδία. Επίσης ακούγεται και το όνομα του Γιάννη Τσιρώνη.

- Ν.Δ.: Στα νότια προάστια κατεβαίνουν ο Νίκος Δένδιας, η Άννα Καραμανλή και η Σοφία Βούλτεψη. Επίσης, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου Κωνσταντίνος Κυρανάκης, οι γραμματείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Τάσος Γαϊτάνης, Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων Βασίλης Σπανάκης και ο αναπληρωτής γραμματέας Επιστημονικών Φορέων Γιάννης Καλλιάνος. Ακόμα, η δικηγόρος Ιωάννα Γκελεστάθη, οι δήμαρχοι Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης και Δάφνης Μιχάλης Σταυριανουδάκης.

-ΚΙΝ.ΑΛΛ.: Σε αυτή την περιφέρεια αναμένεται να είναι υποψήφια και η ίδια η Φώφη Γεννηματά, ενώ για την ίδια περιφέρεια ακούγεται και ο Νίκος Ανδρουλάκης, εφόσον αποχωρήσει από το ευρωψηφοδέλτιο. Υποψήφιοι θα είναι ακόμα ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου Σπύρος Καρανικόλας, η Τόνια Αντωνίου, η Ζέφη Δημαδάμα, ο Λάμπρος Ρώσσης και ο Θεολόγος Μίντζας.

Δυτικός τομέας

-ΣΥΡΙΖΑ: Στα δυτικά υποψήφιος θα είναι ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας. Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας, αλλά και η Χαρά Καφαντάρη.

-Ν.Δ.: Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο Γεράσιμος Γιακουμάτος είναι από τους βουλευτές της πρώην Β’ Αθήνας που κατεβαίνουν στα δυτικά. Ακόμα, εκεί θα είναι υποψήφιος ο δημοσιογράφος Αντώνης Πανούτσος και μάλλον και ο επίσης δημοσιογράφος Γιάννης Λοβέρδος. Ακόμα, ο πρώην δήμαρχος Χαϊδαρίου Δημήτρης Μαραβέλιας και ο πρώην δήμαρχος Αιγάλεω Δημήτρης Καλογερόπουλος.

-ΚΙΝ.ΑΛΛ.: Στα δυτικά για το Κίνημα Αλλαγής θα είναι ο βουλευτής Γιώργος Καρράς, ο πρώην υπουργός και γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, αλλά και η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου Νάντια Γιαννακοπούλου. Ακόμα, υποψήφιοι θα είναι ο Χαράλαμπος Καρπούζος, αλλά και ο προερχόμενος απο τη ΔΗΜ.ΑΡ. Τάσος Δαρσινός.