Ο Γιώργος Μαστροδημήτρης και η Μακεδονική κουζίνα στο Λουξεμβούργο

Επικεφαλής της αποστολής ο πρόεδρος της Λέσχης, ταλαντούχος και ραγδαία ανερχόμενος Σεφ Γιώργος Μαστροδημήτρης.

Ο Σεφ Γιώργος Μαστροδημήτρης με τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα

Στο Λουξεμβούργο «ταξίδεψε» η μακεδονική κουζίνα μέσα από τη συμμετοχή της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος «Ολύμπιος Ζευς», με πρόεδρο της Λέσχης τον ταλαντούχο και ραγδαία ανερχόμενο Σεφ Γιώργο Μαστροδημήτρη, στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής υπό την αιγίδα του Ε.Ο.Τ και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας.

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής που πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο της 13ης Διεθνούς Έκθεσης για τη γαστρονομία Expogast διαγωνίστηκαν 60 ομάδες, με συμμετέχοντες από 75 χώρες και κριτές 52 διακεκριμένους αρχιμάγειρες.

Η Expogast διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα γαστρονομικά γεγονότα παγκοσμίως ενώ τη έκθεση επισκέφθηκαν 44.500 επισκέπτες, 186 διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι, 8.000 επαγγελματίες του κλάδου από 64 χώρες, σε έναν χώρο 20.000 τ.μ. με περισσότερα από 150 stands.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ευχαρίστησε τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος «Ολύμπιος Ζευς» για την καθοριστική συμβολή της στη διάδοση της γαστρονομικής παράδοσης και των τοπικών προϊόντων της Μακεδονίας.

Χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Στηρίζοντας συστηματικά τις δράσεις προβολής της Μακεδονικής Κουζίνας εντός και εκτός συνόρων, ταξιδεύουμε τις γεύσεις της Κεντρικής Μακεδονίας σε όλο τον κόσμο και συστήνουμε παντού την ποιότητα των εκλεκτών προϊόντων της μακεδονικής γης. Η Μακεδονική Κουζίνα αποτελεί για μας αναπόσπαστο στοιχείο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και ταυτόχρονα πολύτιμο εργαλείο για την ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου της περιοχής μας, της μίας και μοναδικής Μακεδονίας».