Βεβιασμένες κινήσεις από τη Νέα Δημοκρατία

20/11/2018, 12:05
2_ND

Η Νέα Δημοκρατία αντί να καταγγέλλει τη σκανδαλολογία που απειλεί να πνίξει στην μπόχα τη δημόσια ζωή εγκλωβίστηκε σε λογικές και πρακτικές αντιπερισπασμού καταγγέλλοντας με τη σειρά της μια σειρά από σκάνδαλα στα οποία εμπλέκονται στελέχη της σημερινής κυβέρνησης. Βέβαια, όπως αποδεικνύεται, το γραφείο τεκμηρίωσης της Πειραιώς προχώρησε σε βεβιασμένες κινήσεις γιατί κάποιες από τις υποθέσεις που εμφανίζει ως σκάνδαλα είναι συμβόλαια εξόντωσης επιχειρηματιών και εμπεριέχουν ιδιοτελή κίνητρα.

Σημαία το σκάνδαλο

Η Πειραιώς έκανε σημαία έναν φάκελο που περιέφερε γνωστός δικηγόρος που μπαινοβγαίνει στα γραφεία κορυφαίου παράγοντα της διαπλοκής. Πριν φτάσει στη Νέα Δημοκρατία ο φάκελος αυτός πέρασε από όλες τις εφημερίδες. Βέβαια, κανείς δεν προχώρησε σε δημοσίευση του υλικού γιατί μύριζε από μακριά διαπλοκή, σκοπιμότητες και συναλλαγή. Πρόκειται για το δήθεν σκάνδαλο που αφορά στη σύμβαση της ΔΕΠΑ με τη μεγαλύτερη βιομηχανική μονάδα λιπασμάτων –τη μοναδική που απέμεινε στη χώρα– τα ELFE. Η Νέα Δημοκρατία, ως φιλελεύθερο κόμμα που διατείνεται ότι είναι, αντί να καταγγείλει τη ληστρική σύμβαση υποχρέωνε τα λιπάσματα να πληρώνουν καπέλο εξακόσιες χιλιάδες ευρώ τον μήνα για την προμήθεια φυσικού αερίου από ένα μονοπώλιο όπως η ΔΕΠΑ. Χαρακτηρίζει σκανδαλώδη την τροφοδοσία της βιομηχανικής μονάδας με φυσικό αέριο γιατί εμφανίζει χρέη προς τη ΔΕΠΑ. Το γεγονός ότι τα χρέη τα κληρονόμησαν τα ELFE δεν φαίνεται να συγκινεί τη Ν.Δ. Ούτε την ενδιαφέρει η αλήθεια. Γιατί τα ELFE πληρώνουν κανονικά ένα εκατομμύριο ευρώ τον μήνα για το φυσικό αέριο στη ΔΕΠΑ, ενώ η αύξηση των χρεών οφείλεται αποκλειστικά σε τόκους υπερημερίας του παλιού χρέους.

Εξασφάλισαν ασυλία

Η Νέα Δημοκρατία προτείνει στην ουσία να κλείσει η μεγαλύτερη βιομηχανική μονάδα παραγωγής λιπασμάτων γιατί δήθεν κάποια κυβερνητικά στελέχη τής έχουν εξασφαλίσει προνομιακή μεταχείριση στη σύμβαση με την ΔΕΠΑ. Βεβαίως, αποκρύπτουν το γεγονός ότι η προμήθεια φυσικού αερίου στα ELFE αποφασίστηκε από τη Δικαιοσύνη και όχι από κάποια πολιτικά παράκεντρα. Όπως αντιλαμβάνεστε, η Νέα Δημοκρατία αντί να αναδείξει μια σειρά από σκανδαλώδεις συμβάσεις που εξασφάλισαν οι μεγαλόσχημοι νταβατζήδες από τη σημερινή κυβέρνηση επιτίθεται σε μια μεγάλη βιομηχανική μονάδα που απασχολεί εκατοντάδες εργαζομένους και συμβάλλει καθοριστικά στην αγροτική ανάπτυξη. Προφανώς οι μεγαλόσχημοι νταβατζήδες εξασφάλισαν ασυλία για τα σκάνδαλα από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Άλλωστε, συνδέεται με δεσμούς αίματος με κάποιους από αυτούς, οι οποίοι βέβαια συνεχίζουν απτόητοι τη διαπλοκή και με τη σημερινή κυβέρνηση.