Αρνείται τις κατηγορίες για απάτη και ξέπλυμα χρήματος η οικογένεια Κουτσολιούτσου

15/11/2018, 14:41
1

Στην γραμμή της άρνησης των κατηγοριών κινήθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου με γραπτά υπομνήματα που κατέθεσαν στον εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση για την υπόθεση της Folli - Follie.

Ειδικότερα, ο ιδρυτής της Folli Follie Δημήτρης, η σύζυγος του Κατερίνα αλλά και ο γιος τους Γιώργος Κουτσολιούτσος, είχαν λάβει κλήση από τον εισαγγελέα να παράσχουν εξηγήσεις ως ύποπτοι τέλεσης του αδικήματος της απάτης σε βάρος του επενδυτικού κοινού και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Τα μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου έπειτα από προθεσμία που είχαν λάβει, έδωσαν τελικά τις εξηγήσεις τους στον κ. Δραγάτση με γραπτά υπομνήματα. Το ίδιο έκαναν και ακόμα επτά πρόσωπα που επίσης είχαν κληθεί με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης των παραπάνω αξιόποινων πράξεων.

Πρόκειται για τρία μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, τον οικονομικό της διευθυντή, τον επικεφαλής του λογιστηρίου, τον ορκωτό λογιστή που υπέγραψε τον ισολογισμό (και) του 2017 αλλά και τον επικεφαλής του ομίλου της Folli Follie στην Ασία.

Κατά πληροφορίες ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος και η σύζυγος στα υπομνήματά τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες και ανέπτυξαν τα νομικά επιχειρήματα τους προκειμένου να αποδείξουν ότι αυτές δεν στοιχειοθετούνται. Το ίδιο έπραξε και ο Γιώργος Κουτσολιούτσος, ο οποίος μάλιστα εκπροσωπήθηκε από διαφορετικό δικηγορικό γραφείο από αυτό που είχαν επιλέξει οι γονείς του.

Μάλιστα, οι δικηγόροι του ζεύγους Κουτσολιουτσου έχουν ενημερώσει τον εισαγγελέα ότι οι εντολείς τους είναι πρόθυμοι να απαντήσουν στις ερωτήσεις του όταν ολοκληρωθεί η έρευνα και θα είναι σε θέση να γνωρίζουν το σύνολο της δικογραφίας.

Γενικότερα, πάντως, τα περισσότερα από τα πρόσωπα που έδωσαν εξηγήσεις στον κ. Δραγάτση φέρονται πως επέρριψαν ευθύνες στη ...μακρινή Ασία και στο γκρουπ του Ομίλου με τις 18 θυγατρικές εταιρείες. Κατά πληρoφορίες, υποστήριξαν πως από εκεί προέρχονται τα οικονομικά στοιχεία που τώρα θεωρούνται παραποιημένα. Πλέον μετά την κατάθεση των υπομνημάτων των 10 εμπλεκομένων στην υπόθεση προσώπων, ο εισαγγελέας θα τα αξιολογήσει και σε συνδυασμό με άλλα στοιχεία της δικογραφίας θα αποφασίσει αν θα ασκήσει ή όχι ποινικές διώξεις.