Όμιλος Emirates: Tα οικονομικά αποτελέσματα του Α’ εξαμήνου για το οικονομικό έτος 2018-2019

Ό Όμιλος Emirates ανακοινώνει σήμερα, 15 Νοεμβρίου 2018 τα οικονομικά αποτελέσματα για το Α’ εξάμηνο του οικονομικού έτους 2018-2019. Ο Όμιλος παρουσιάζει σταθερή ανάπτυξη στα έσοδα σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα του προηγούμενου έτους, αλλά η κερδοφορία επηρεάστηκε από τη σημαντική αύξηση της τιμής του πετρελαίου, τις δυσμενείς συναλλαγματικές διακυμάνσεις σε κάποιες αγορές, και από μία σειρά προκλήσεων που καλείται να αντιμετωπίσει η αεροπορική και ευρύτερα η ταξιδιωτική βιομηχανία.

Όμιλος: Αύξηση των εσόδων κατά 10% τα οποία ανήλθαν σε 14.8 δισ. δολάρια και κέρδη που ανήλθαν σε 296 εκατ. δολάρια, σημειώνοντας μείωση κατά 53%. Τα αποτελέσματα επηρεάστηκαν από τη σημαντική αύξηση της τιμής του πετρελαίου, τις δυσμενείς συναλλαγματικές διακυμάνσεις και από μία συναλλαγή της dnata.

EmiratesΑύξηση εσόδων κατά 10% τα οποία άγγιξαν τα 13.3 δις. δολάρια και κέρδη που σημείωσαν μείωση κατά 86%, φθάνοντας τα 62 εκατ. δολάρια. 30.1 εκατομμύρια επιβάτες, κατά 3% περισσότεροι, ταξίδεψαν με την Emirates, με συνολική επέκταση του στόλου κατά 3 %. Η ελκυστικότητα του Ντουμπάι ως προορισμό παραμένει ισχυρή με την αεροπορική εταιρεία να μεταφέρει 9% περισσότερους πελάτες στο κόμβο της.

dnata: Αύξηση των εσόδων κατά 11%, με αυτά να ανέρχονται στα 1.9 δισ. δολάρια. Παράλληλα, τα κέρδη αυξήθηκαν κατά 31% φτάνοντας τα 235 εκατ. δολάρια από τη συναλλαγή της dnata. Χωρίς αυτή, τα έσοδα θα είχαν μειωθεί κατά 18% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.  Hdnata διαχειρίστηκε αυτό το εξάμηνο 350,052 αεροσκάφη, κατά 6% περισσότερα, αλλά και 1,5 εκατ. τόνους φορτίου, σημειώνοντας αύξηση 2%.

Τα έσοδα του Ομίλου Emiratesανήλθαν σε 14.8 δισ. δολάρια για τους πρώτους έξι μήνες του οικονομικού έτους 2018-19, σημειώνοντας αύξηση κατά 10% σε σύγκριση με τα 13.5 δισ. δολάρια κατά την ίδια περίοδο την περσινή χρονιά.

Η κερδοφορία μειώθηκε κατά 53% σε σχέση με την αντίστοιχη περιόδο του προηγούμενου έτους, με τον όμιλο να αναφέρει καθαρά κέρδη ύψους 296 εκατ. δολαρίων για το οικονομικό έτος 2018-2019.Τα έσοδα επηρεάστηκαν κυρίως από τη σημαντική αύξηση της τιμής του πετρελαίου κατά 37%, όπως επίσης και από τη αρνητική επίπτωση της ισοτιμίας νομισμάτων σε κάποιες αγορές.

Η ταμειακή θέση του Ομίλου στις 30 Σεπτεμβρίου 2018 ανερχόταν στα 5.9 δισ. δολάρια, σε σχέση με τα 6.9 δισ. δολάρια της 31η Μαρτίου 2018.

Η Αυτού Μεγαλειότης Σεΐχης AhmedbinSaeedAlMaktoum, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της EmiratesAirline και του Ομίλου Emirates, δήλωσε σχετικά: “Η Emirates και η dnata μεγάλωσαν σταθερά το πρώτο εξάμηνο του 2018-2019. Η ζήτηση για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας υψηλής ποιότητας παρέμεινε υγιής, έχοντας προσελκύσει παλιούς και νέους πελάτες στις δραστηριοτήτες μας, κάτι το οποίο φαίνεται στα αποτελέσματα των εσόδων μας. Παρ’ όλα αυτά, το υψηλό κόστος και οι υποτιμήσεις νομισμάτων σε αγορές όπως η Ινδία, η Βραζιλία, η Ανγκόλα και το Ιράν, μείωσαν τα κέρδη μας κατά 4.6 διςHAE».

«Διαχειριζόμαστε με προορατικό τρόπο τις αμέτρητες προκλήσεις της αεροπορικής και της ταξιδιωτικής βιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένης της  άκαμπτης καθοδικής πίεσης στις αποδόσεις μας και τις αβέβαιες οικονομικές και πολιτικές καταστάσεις στην περιοχή αλλά και σε άλλα μέρη του κόσμου. Ασκούμε στενό έλεγχο στα προβλεπόμενα έξοδα και θα συνεχίσομε να δουλεύουμε για να βελτιώνουμε την απόδοση μας μέσω νέων τεχνολογιών και εταιρικών δραστηριοτήτων».

«Οι επόμενοι 6 μήνες θα είναι δύσκολοι, αλλά οι βάσεις του Ομίλου της Emirates είναι σταθερές. Είμαι στην ευχάριστη θέση να σημειώσω ότι το σπίτι και ο κόμβος μας στο Ντουμπάι συνεχίζει να προσελκύει ταξιδιωτική ζήτηση, καθώς η αεροπορική εταιρεία σημείωσε 9% περισσότερους πελάτες να απολαμβάνουν το Ντουμπάι ως προορισμό κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018-19 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Αναμένουμε αυτή η ζήτηση να παραμείνει υγιής καθώς δημιουργούνται  νέα αξιοθέατα και η πόλη ετοιμάζεται για το Dubai Expo 2020.

Καθώς εξελισσόμαστε, παραμένουμε πάντα προσηλωμένοι στη διατήρηση των δραστηριοτήτων μας. Το  πετυχαίνουμε αυτό παραμένοντας ευκίνητοι,εκμεταλλευόμενοι  τις ευκαιρίες που βλέπουμε και επενδύοντας στην εξυπηρέτηση των πελατών, με ακόμη υψηλότερης ποιότητας  προϊόντα.

Τους τελευταίους έξι μήνες, η βάση εργαζομένων του Ομίλου συρρικνώθηκε κατά 1% σε σχέση με την 31η Μαρτίου 2018, με το προσωπικό να μειώνεται από τα 103,363 στα 101,983 άτομα. Αυτόσχετίζεταιμετηναναλογίασυνταξιοδοτήσεων – προσλήψεων,  με τις προσλήψεις να πραγματοποιούνται με χαμηλότερους ρυθμούς, καθώς σε πολλά τμήματα της εταιρίας έχουν υιοθετηθεί νέες τεχνολογίες και πιο σύγχρονες διαδικασίες αλλά χρησιμοποιούνται και εξωτερικοί συνεργάτες.