Νέο Volkswagen Tarok Concept: Με αυξημένη πρακτικότητα

11/11/2018, 16:17
Volkswagen Tarok Concept

Παγκόσμια πρεμιέρα έκανε το νέο Volkswagen Tarok Concept στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου του Σάο Πάολο, το οποίο πραγματοποιείται από 6 έως 18 Νοεμβρίου.
Σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία το νέο Tarok Concept έχει σχεδιαστεί από μηδενική βάση μέχρι το τελευταίο του χιλιοστό. Αυτό που κάνει το νέο διπλοκάμπινο Tarok Concept των πέντε μέτρων μήκους να ξεχωρίζει είναι ότι συνδυάζει τα χαρίσματα που έχουν τα SUV μοντέλα της Volkswagen με την πρακτικότητα των pickup ενός τόνου.

Στο εμπρός τμήμα διακρίνουμε τα λεπτά Led φωτιστικά σώματα που επεκτείνονται στη μάσκα, ενώ φωτιζόμενο είναι και το λογότυπο της Volkswagen. Στις άκρες του εμπρός προφυλακτήρα παρατηρούμε τα τετραγωνισμένα Led φώτα ημέρας που μας θυμίζουν το Τ -Cross, ενώ κάτω από την επιγραφή Tarok υπάρχει αλουμινένια ποδιά. Εντυπωσιακά είναι και τα πίσω τρισδιάστατα Led φωτιστικά του σώματα που επικοινωνούν μεταξύ τους.
Προσέξτε επίσης την ανοιγόμενη οροφή του που διαθέτει και ράγες, αλλά και την τύπου Targa πίσω κολόνα. Το μήκος φόρτωσης της καρότσας (1.206 χλστ.) του μπορεί να επεκταθεί ανάλογα με τις ανάγκες, χάρη στο νέο μηχανισμό αναδίπλωσης της πλάτης των πίσω καθισμάτων (1.861 χλστ.) ή στην επίπεδη διάταξή τους (2.775 χλστ.). Το T-Roc μας έρχεται και πάλι στο νου βλέποντας τη σχεδίαση στο πενταθέσιο εσωτερικό του νέου Tarok λόγω της χρωματικής επένδυσης κατά μήκος του ταμπλό, τη κεντρικής μεγάλης οθόνης αφής και του ψηφιακού πίνακα οργάνων.

Ο κινητήρας που επιλέχτηκε για το νέο Tarok Concept είναι ο τετρακύλινδρος TSI των 1.4 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 150 ίππους και μπορεί να καταναλώσει στην αγορά της Βραζιλίας αιθανόλη, αλλά και μίγμα βενζίνης με αιθανόλη. Συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων και με σύστημα τετρακίνησης 4 MOTION. Σύντομα θα ακολουθήσει και η έκδοση παραγωγής του Tarok Concept, η οποία δεν θα διαφέρει σημαντικά, ενώ κάτω από το καπό της θα έχει το δίλιτρο TDI πετρελαιοκινητήρα των 150 ίππων.