Ν.Δ.: Ο εκλεκτός της Θεσσαλονίκης


05/11/2018, 08:58
14_thess

Σε γόρδιο δεσμό που πρέπει να λυθεί έχει μετατραπεί το πρόσωπο που θα στηρίξει η Ν.Δ. για τον Δήμο Θεσσαλονίκης μετά τους τελευταίους χειρισμούς της Πειραιώς, που έχουν σαν αποτέλεσμα οι υποψήφιοι δήμαρχοι να ξεφυτρώνουν σαν… μανιτάρια. Την ώρα που ο Γιώργος Ορφανός ανακοίνωνε την υποψηφιότητά του ο εκλεκτός της γαλάζιας ηγετικής ομάδας Ιγνάτιος Καϊτεζίδης έκανε πίσω παραμένοντας στον Δήμο Χορτιάτη - Πυλαίας.
Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, όμως, φαίνεται πως είναι κοντά στο να κατέβει κι αυτός για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, με τον πρώην γραμματέα της Ν.Δ. μάλιστα να μην επιζητά το χρίσμα της Πειραιώς. Στην περίπτωση που διεκδικήσει τον δήμο οι πληροφορίες λένε πως στο ψηφοδέλτιό του θα περιλαμβάνονται και στελέχη που θα προέρχονται και από την παράταξη Μπουτάρη. Ο Πάρις Μπίλλιας, που είχε ουσιαστικά το πράσινο φως της Πειραιώς, στην τελευταία στροφή κυριολεκτικά είδε να προωθείται ο Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, με αποτέλεσμα όχι μόνο να αποσύρει τη υποψηφιότητά του αλλά να είναι και σφόδρα δυσαρεστημένος.
Πάντως, καταβαίνει ακόμα ο πρώην αντιδήμαρχος του Γιάννη Μπουτάρη και υποψήφιος με τη Ν.Δ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, ενώ τόσο ο Εφραίμ Κυριζίδης και ο Χάρης Αηδονόπουλος όσο και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης δεν αποσύρουν την υποψηφιότητά τους. Παράλληλα, και ο επικεφαλής του Βεργίνα TV, Στέλιος Καλόγηρος, επιμένει πως θα κατέβει ενώ δημοσκοπήσεις για το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος έχει διενεργήσει και ο Σάββας Καλεντερίδης.
Σε αυτό το κλίμα πολλοί είναι αυτοί που εισηγούνται στον Κυριάκο Μητσοτάκη να μη δοθεί χρίσμα, κάτι όμως που φαίνεται αδύνατο, αφού πρόκειται για τον δεύτερο σε πληθυσμό δήμο της χώρας. 
Οι εξελίξεις περιπλέκονται από ενδεχόμενη υποψηφιότητα της Εύας Καϊλή, μετά την απόφαση της Φώφης Γεννηματά οι δύο ευρωβουλευτές του Κινήματος Αλλαγής (Νίκος Ανδρουλάκης και Εύα Καϊλή ) να μην είναι υποψήφιοι για το ευρωκοινοβούλιο, αλλά να επανέλθουν στην εσωτερική πολιτική σκηνή. 
Σε μια τέτοια περίπτωση, δηλαδή να κατέβει η Εύα Καϊλή και παράλληλα να μην είναι εκ νέου υποψήφιος ο Γιάννης Μπουτάρης, τα δεδομένα αλλάζουν, ειδικά αν περάσουν στον δεύτερο γύρο ο επίσημος υποψήφιος της Ν.Δ. με την ευρωβουλευτή.