Έκτακτο Δ.Σ. στα Jumbo για την αποπομπή του Ε. Παπαευαγγέλου

Άγνοια για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του κ. Ευάγγελου Παπαευαγγέλου, οι οποίες ελέγχονται από τις κινεζικές αρχές, δηλώνουν πηγές της Jumbo.

Η ύπαρξη οσμής σκανδάλου και η εμπλοκή σε αυτό του Νο 2 της εισηγμένης εταιρείας, οδήγησε τον επικεφαλής της Jumbo κ. Βακάκη, να ζητήσει την παραίτηση του κ. Παπαευαγγέλου ο οποίος κατέχει τη θέση του αντιπροέδρου. Αποπομπή από το διοικητικό συμβούλιο της εισηγμένης η οποία θα επισημοποιηθεί αύριο Τετάρτη, οπότε και θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Jumbo με την επιστροφή του κ. Βακάκη στην Αθήνα από το Λονδίνο όπου βρίσκεται.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Παπαευαγγέλου φέρεται να εμπλέκεται σε σκάνδαλο πώλησης ακινήτων σε Κινέζους οι οποίοι ήθελαν golden visa. Ο κ. Παπαευαγγέλου κατηγορείται ότι συνεργαζόταν με τους Κινέζους επενδυτές – αγοραστές για την παραβίαση των Capital Controls της Κίνας. Οι αγορές των ακινήτων γίνονταν με πιστωτικές κάρτες σε POS και λόγω αυτού κινητοποιήθηκαν οι κινεζικές αρχές οι οποίοι ελέγχουν το ενδεχόμενο να έχει υπάρξει παράνομη εξαγωγή συναλλάγματος. Οι κινέζικες αρχές βρίσκονται σε επαφές και με την ελληνική τράπεζα με την οποία συνεργαζόταν στην Ελλάδα ο κ. Παπαευαγγέλου.

Πηγές από την Jumbo ανέφεραν πως η διοίκηση της εταιρείας δεν είχε καμία γνώση του θέματος και ότι η Jumbo δεν συνδέεται επ’ ουδενί με το όλο θέμα. Οι ίδιες πηγές επεσήμαναν πως δεν εμπλέκεται άλλο στέλεχος της εταιρείας στο συγκεκριμένο σκάνδαλο, ούτε διακινήθηκαν χρήματα μέσω της εταιρείας.

Ο κ. Παπαευαγγέλου το τελευταίο διάστημα έχει προχωρήσει στην αγορά σειράς ακινήτων που έχουν βγει σε πλειστηριασμό. Μεταξύ των ακινήτων που απέκτησε είναι και τέσσερα σπίτια της εταιρείας Koumbas Development του Γιώργου Κούμπα στην οδό Αγίου Δημητρίου 62 στο Παλαιό Ψυχικό ύστερα από δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό. Ο εξ’ απορρήτων του ιδρυτή του κορυφαίου retailer της χώρας Απόστολου Βακάκη είχε αγοράσει, έναντι 4,7 εκατ. ευρώ, τον περασμένο Ιούνιο και τη βίλα του πρώην εκδότη Πέτρου Κωστόπουλου στη Φιλοθέη.