Τσουνάμι ελληνική οικονομία φέρνει η Folli Follie

21/10/2018, 22:24
1

Πολύ μεγάλη ζημιά στην οικονομία και στην κεφαλαιαγορά έχει προκαλέσει η υπόθεση της Folli Follie, καθώς στο σύνολο των θεσμικών επενδυτών του εξωτερικού έχει διαμορφωθεί ένα κλίμα καχυποψίας σχετικά με τη φερεγγυότητα των οικονομικών στοιχείων που παραθέτουν και δημοσιοποιούν οι ελληνικές, κυρίως εισηγμένες, επιχειρήσεις!

Έλλειμμα εμπιστοσύνης και φερεγγυότητας στοιχείων

Και επιπροσθέτως η καχυποψία και ο προβληματισμός των ξένων εκτός των άλλων εδράζονται και στην ελλιπή αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων από τις ελληνικές χρηματιστηριακές αρχές αλλά και ειδικότερα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς που καθυστέρησε δραματικής τις διαδικασίες αλλά και τις τράπεζες και τις χρηματιστηριακές εταιρείες που ήταν ανάδοχοι των εκδόσεων και έκαναν το market making ενώ υπήρχαν και χρηματιστηριακές που φέρονται να εμπλέκονται σε μεγάλο βαθμό στα παιχνίδια των βασικών μετόχων, δηλαδή της οικογένειας Κουτσολιούτσου!


Αποκάλυψη: Πλαστά και παραχαραγμένα extrait ελληνικών τραπεζών χρησιμοποιούσε η Folli στη Σιγκαπούρη!

Και ο προβληματισμός αυτός γίνεται εντονότερος μετά την έντονη φημολογία των τελευταίων ωρών ότι έχουν ανακαλυφθεί στη Σιγκαπούρη πλαστά extrait και πιστοποιητικά ελληνικών τραπεζών που χρησιμοποιούσε και παρείχε η Folli Follie. Και λέγεται μάλιστα ότι η παραχάραξη των στοιχείων ήταν τόσο επιτυχημένη που προκύπτει ευθέως πως έχουν εργαστεί γι’ αυτό παραχαράκτες, γραφίστες και ειδικοί στην πλαστογραφία!


Φεύγει η Blackrock - Πλημμελήματα στη Σιγκαπούρη λένε οι Κουτσολιούτσοι!

Και την ανησυχία εντείνει ακόμη παραπάνω αφενός η απόφαση της Blackrock να εγκαταλείψει την Ελλάδα και να αποχωρήσει στέλνοντας ακόμη ένα πιο βαρύ μήνυμα στο εξωτερικό, αλλά και οι διαρροές των νομικών συμβούλων της οικογένειας Κουτσολιούτσου ότι στη Σιγκαπούρη όλα αυτά τα ποινικά αδικήματα είναι πλημμελήματα!!! Στην Ελλάδα, όμως; Ποιοι παρέχουν προστασία στην υπόθεση αυτή που τινάζει στον αέρα την ελληνική οικονομία καθώς οι παρενέργειες είναι δραματικές;

Αφερέγγυες

Υπό το πρίσμα τούτο είναι προφανές πως αυτή την ώρα τράπεζες και χρηματιστηριακές τρώνε πόρτα από τους ξένους θεσμικούς επενδυτές τόσο στο Λονδίνο όσο και στη Νέα Υόρκη, καθώς οι ξένοι δεν τους εμπιστεύονται τόσο για το κριτήριό τους όσο και για τη βασιμότητα αλλά και φερεγγυότητα των στοιχείων των εταιρειων που παρουσιάζουν!

Έφαγαν πόρτα 3 εισηγμένες που πήγαν να σηκώσουν λεφτά!

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με απόλυτα ηλεγμένες πηγές τρεις μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις με αδιαμφισβήτητα οικονομικά στοιχεία βρήκαν τοίχο στην προσπάθειά τους να σηκώσουν λεφτά από το εξωτερικό. Οι διεθνείς μεγάλοι παίκτες ήταν αρνητικοί όχι γιατί η ελληνική οικονομία έχει πρόβλημα και η χώρα δεν έχει βγει στις αγορές αλλά γιατί υπάρχει τεράστιο έλλειμμα εμπιστοσύνης λόγω Folli για τις τράπεζες, τις χρηματιστηριακές, τις εποπτικές αρχές και τις εισηγμένες επιχειρήσεις. Κανείς δεν εμπιστεύεται κανέναν και για τίποτα!

Στο κενό οι προσπάθειες για εταιρείες διαχείρισης κόκκινων δανείων

Την ίδια ώρα στο Λονδίνο, όπως με ενημερώνουν έγκυροι τραπεζικοί κύκλοι, όλες οι προσπάθειες που έχουν αναληφθεί εσχάτως από Έλληνες τεχνοκράτες του χρηματοπιστωτικού τομέα προκειμένου να δημιουργηθούν με τη χρηματοδότηση των ξένων εταιρείες διαχείρισης κόκκινων δανείων πέφτουν στο κενό. Το έλλειμμα εμπιστοσύνης είναι τεράστιο και απειλεί ευθέως τη χρηματοδότηση ακόμη και του υγιούς κομματιού της ελληνικής επιχειρηματικότητας!

Μεθοδεύονται επιθέσεις α λα Folli σε δύο εισηγμένους ομίλους

Ακούγεται πάντως περισσότερο ως φήμη παρά ως πληροφορία ότι ξένα επιθετικά funds έχουν εστιάσει σε δύο μεγάλους εισηγμένους επιχειρηματικούς ομίλους εκ των οποίων ο ένας είναι βιομηχανικός! Και μεθοδεύουν αποκαλύψεις και χρηματιστηριακές επιθέσεις όπως στη Folli Follie!