Κ. Καράμπελας: «Yπάρχει μια έντιμη σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ»

Ο πρόεδρος της νεολαίας των ΑΝ.ΕΛΛ. μιλάει στο «axianews» για όλες τις πολιτικές εξελίξεις.

Τη στήριξη στην κυβέρνηση και το έργο της από τους ΑΝ.ΕΛΛ. σημειώνει ο πρόεδρος της νεολαίας του κόμματος, Κώστας Καράμπελας, ο οποίος επισημαίνει ότι το στοίχημα αυτής της κυβερνητικής συνεργασίας είναι η υλοποίηση των στόχων που είχαν μπει από την αρχή για την έξοδο από τα μνημόνια. Δηλώνει ότι υπάρχει μια έντιμη σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρει πως δυνάμεις της αντιπολίτευσης προσπαθούν να διαταράξουν την πολιτική σταθερότητα.

– Ο κ. Τσίπρας μίλησε για διγλωσσία σε δηλώσεις του μετά την παραίτηση Κοτζιά. Πώς το ερμηνεύετε;

– Παρ’ όλο που δεν δύναμαι να ερμηνεύσω εγώ τον πρωθυπουργό της χώρας, μπορώ, εντούτοις, να σας πω ότι η κυβέρνηση αυτή έχει θέσει από την πρώτη στιγμή συγκεκριμένους στόχους και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στηρίζουμε απολύτωςτην προσπάθεια του κυρίου πρωθυπουργού και την κυβερνητική πολιτική για την επίτευξη των στόχων αυτών. Στη μετάβαση από την εποχή της κρίσης σε μια εποχή μακριά από τα μνημόνια και την επιτροπεία, το στοίχημα είναι η οικονομική ανάπτυξη, η καλύτερη οργάνωση του κράτους και η παραγωγική ανασυγκρότηση μακριά από τις παθογένειες του παρελθόντος, έτσι ώστε οι πολίτες, που υπέφεραν στα χρόνια της κρίσης, να δουν βελτίωση στην ίδια τους την καθημερινότητα και την ποιότητα της ζωής τους.Σαφώς στο πλαίσιο αυτό αποτελεί κρίσιμο ζήτημα και η πάταξη της διαπλοκής και της διαφθοράς, που αποτελούν βασικές αιτίες για τα δεινά που υπέστη η πατρίδα μας.

– Πιστεύετε ότι θα αποχωρήσει ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος;

– Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες παίρνουμε τις αποφάσεις μας μέσα από συλλογικά όργανα και δημοκρατικές διαδικασίες, στις οποίες ο καθένας εκφράζεται και τοποθετείται για όλα τα θέματα.Από εκεί και πέρα νομίζω πως όλοι και βεβαίως ο κ. Παπαχριστόπουλος –που έχει δώσει μεγάλο αγώνα, ιδίως στα θέματα της διαφθοράς– σέβονται τις διαδικασίες αυτές, οι οποίες άλλωστε είναι δεδομένες για κάθε δημοκρατικό πολιτικό φορέα.

– Ανησυχείτε ότι το Σκοπιανό θα κρίνει την πορεία του κόμματός σας;

– Η πορεία του κινήματός μας κρίνεται από την καθαρή και σταθερή θέση και στάση που διατηρεί απέναντι σε όλα τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την πατρίδα μας και τους πολίτες. Νομίζω ότι δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν η καθοριστική συμβολή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στην προσπάθεια που γίνεται να καταστεί η χώρα μας ηγέτιδα δύναμη και πυλώνας σταθερότητας για την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, μία περιοχή η οποία χαρακτηρίζεται από έντονη αστάθεια και αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις. Οι πρωτοβουλίες, λοιπόν, στα ζητήματα αυτά, παράλληλα με την επίτευξη του στόχου που από την πρώτη στιγμή θέσαμε για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και την κρίση και τη δημιουργία των προϋποθέσεων για να περάσουμε σε μια νέα εποχή οικονομικής ανάπτυξης, όπου οι πολίτες θα επανακτήσουν όλα εκείνα που αδίκως τους στερήθηκαν, θα παίξουν κεντρικό ρόλο στην περαιτέρω πορεία, αλλά και στην κρίση των πολιτών απέναντί μας.

– Θέλετε να φτάσει η συμφωνία στη Βουλή ή θα κάνετε κάτι άλλο νωρίτερα;

– Η θέση μας στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι ξεκάθαρη από την πρώτη στιγμή και νομίζω πως αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν. Θέλω εδώ να τονίσω και το γεγονός ότι οι εξελίξεις στη γειτονική χώρα επιβεβαιώνουν πλήρως τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, ο οποίος είχε προβλέψει τις δυσκολίες που σήμερα λαμβάνουν χώρα.Από εκεί και πέρα θα επαναλάβω ότι είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε την κυβέρνηση στο έργο της τόσο όσον αφορά στα ζητήματα της οικονομικής πολιτικής όσο και στα υπόλοιπα φλέγοντα θέματατης οργάνωσης του κράτους και αλλαγής του μοντέλου παραγωγής, ώστε να αποκτήσει η χώρα όλες εκείνες τις δυνατότητες που θα τη θέσουν σε τροχιά ανάπτυξης, αποτελώντας σημαντικό οικονομικό –εκτός των άλλων– παράγοντα που θα στέκεται στα δικά του πόδια και σε στέρεες βάσεις. Το στοίχημα για την επίτευξη των στόχων που έχουμε βάλει από την αρχή της κυβερνητικής συνεργασίας οφείλουμε να το κερδίσουμε, γιατί αυτό επιτάσσει το εθνικό συμφέρον, ενώ αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ευημερία των Ελλήνων και για τη στήριξη της νέας γενιάς.

– Για την τελευταία κρίση στις σχέσεις σας με τον ΣΥΡΙΖΑ τι γνώμη έχετε;

– Από την πρώτη στιγμή έχουμε επισημάνει το γεγονός ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε μια έντιμη σχέση, που στηρίζεται, μεταξύ άλλων, στην ειλικρίνεια και στον σεβασμό των θέσεων του ενός έναντι του άλλου. Ποτέ δεν κρύψαμε τις διαφορές μας, κάτι που ούτως ή άλλως δεν θα ήταν δυνατό να συμβεί. Για τον λόγο αυτό έχουμε και μία έντιμη σχέση με τους Έλληνες πολίτες, καθώς δεν κρυφτήκαμε ποτέ σε κανένα ζήτημα και δράσαμε πάντοτε με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και το συμφέρον του ελληνικού λαού.Από την άλλη, υπάρχουν δυνάμεις στην αντιπολίτευση οι οποίες στην προσπάθειά τους να διαταράξουν την πολιτική σταθερότητα και να εμποδίσουν την έξοδο της χώρας από την κρίση, προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις διαφορετικές προσεγγίσεις, όχι λόγω πολιτικών διαφωνιών, αλλά με σκοπό να επανέλθει στη διακυβέρνηση του τόπου το καθεστώς εκείνο το οποίο, σε συνεργασία με συμφέροντα που χρόνια λυμαίνονται τον τόπο, οδήγησε την Ελλάδα και τους πολίτες στην οικονομική ασφυξία και κατάρρευση και στην επιτροπεία των ξένων δανειστών.