Χρηματιστήριο Αθηνών: Βουτιά λόγω QCM και Τιτάνα

Βαρύ το κλίμα για την εισαγωγή των μετοχών σε Βρυξέλλες και Παρίσι και τη μεταφορά της έδρας του Τιτάνα στην Κύπρο.

Bαρύ διαμορφώνεται το κλίμα στο χρηματιστήριο, ύστερα από την απόφαση για την εισαγωγή των μετοχών – πρωτογενώς- σε Βρυξέλλες και Παρίσι και την μεταφορά της έδρας του Τιτάνα στην Κύπρο.

Σε δεύτερη φάση, η φημολογία που κάνει κακό είναι η μετοχή που έχει στο στόχαστρο το αμερικανικό fund QCM. Πιθανότατα να μην είναι ελληνική και οι πωλήσεις που γίνονται να είναι χωρίς λόγο, καθώς όλοι κάνουν εικασίες και οι μετοχές πέφτουν.

Ο όμιλος Τιτάνα λοιπόν σταθμίζοντας τις επιλογές τους διαλέγει αγορές όπου θα αποτιμηθεί ακριβότερα και θα δανείζεται ακόμη φθηνότερα – έως 1,5% . Σε δεύτερη φάση έρχεται το φορολογικό όφελος το οποίο ίσως είναι μικρότερο μπροστά στα εκατομμύρια που θα κερδίζει από τα κουπόνια των τόκων των ομολόγων.

Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 1,21% στις 624 μονάδες. Με πτώση 2,18% η Alpha bank στα 1,12 ευρώ. Με πτώση 4,03% η η Εθνική στα 1,404 ευρώ. Με πτώση 1,10% η Eurobank στα 0,495 ευρώ. Με βουτιά 3,25% η Τράπεζα Πειραιώς στα 1,13 ευρώ. Οι συναλλαγές ανέρχονται στα 16 εκατ. ευρώ.