Ελληνική τραγωδία στο Χρηματιστήριο

Πτώση 1,09% για τον Γενικό Δείκτη που υποχώρησε κάτω και από τις 635 μονάδες –Στο στόχαστρο και πάλι οι τράπεζες –Πέφτουν και τα blue chips

Τραγωδία δίχως τέλος ζει το Χρηματιστήριο της Αθήνας, καθώς οι τραπεζικές μετοχές εξακολουθούν να βρίσκονται στο στόχαστρο των επενδυτών με την αγορά να κινείται πλέον σε χαμηλά διετίας

Ο συνδυασμός της πτώσης των blue Chips (OTE, Coca- cola, Μοη, Μπέλα) μαζί με τις τραπεζικές μετοχές που βρίσκονται στο κόκκινο δημιουργεί ένα ασφυκτικό περιβάλλον καθώς δεν υπάρχει κανένα ανάχωμα.

Η απογοήτευση των επενδυτών είναι έκδηλη καθώς το αγοραστικό ενδιαφέρον εξαφανίζεται μέσα σε λίγα λεπτά και επικρατούν οι πωλητές – και οι short – έχουν εύκολο έργο, δαπανώντας λίγα κεφάλαια.

Παρά το θετικό νέο της αναβάθμισης των τεσσάρων τραπεζών από τον οίκο Fitch, οι μετοχές δεν μπορούν να διατηρήσουν τα καλά νέα ούτε για μισή ώρα.

Η αγορά έφθασε να υποχωρεί μέχρι και 2% και οι τέσσερις τραπεζικές μετοχές καταγράφουν απώλειες ενώ ρευστοποιήσεις υπάρχουν και σε αρκετά blue Chips.

Πριν από λίγο ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 634,79 μονάδες καταγράφοντας πτώση 1,09%.

Ο ρυθμός, όμως, της πτώσης δημιουργεί υπόνοιες ότι υπάρχει κάποια «κακή» είδηση η οποία θα αποκαλυφθεί το επόμενο διάστημα καθώς δεν υπάρχει καμία πλέον αντίσταση. Με ένα ξεπούλημα η αγορά μπορεί να χάσει ακόμη και το ψυχολογικό όριο των 600 μονάδων.

Με οριακή πτώση 0,08% η μετοχή της Alpha bank στα 1,187 ευρώ. Βουτιά 2,19% η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας στα 1,565 ευρώ. Με πτώση 1,33% η μετοχή της Eurobank στα 0,52 ευρώ. Βουτιά 1,64% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 1,194 ευρώ.

Βουτιά 3,32% για την Μπέλα στα 11,08 ευρώ. Με πτώση 3,51% η Μοτορ Οίλ στα 22,05 ευρώ. Πάνω απο 2% η πτώση σε Coca- cola και Ελληνικά Πετρέλαια στα 7,01 ευρώ. Βουτιά 2,43% και στον ΟΤΕ στα 9,63 ευρώ. Με πτώση 1,30% ο Μυτιληναίος στα 8,35 ευρώ.

ΠΗΓΗ: NEWMONEY.GR