ESM: Δεν έχουμε σχέδιο επέμβασης υπέρ των ελληνικών τραπεζών

05/10/2018, 15:37
ESM

Διαψεύδει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) τα σενάρια περί συμμετοχής του σε σχέδιο επέμβασης υπέρ των ελληνικών τραπεζών.

«Αυτά είναι λανθασμένα ανάφερε εκπρόσωπος του οργανισμού» σήμερα απαντώντας σε δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο ESM «παίρνει μέρος σε προπαρασκευαστικές εργασίες για πιθανό σχέδιο επέμβασης υπέρ των ελληνικών τραπεζών».

«Ο ESM παρακολουθεί από κοντά τις τελευταίες εξελίξεις στον ελληνικό τραπεζικό τομέα ως μέρος των υποχρεώσεων του ως μεγαλύτερος πιστωτής της Ελλάδας. Ωστόσο, οι αναφορές στον Τύπο σχετικά με τον ESM να αποτελεί μέρος των προπαρασκευαστικών εργασιών για πιθανό σχέδιο επέμβασης υπέρ των ελληνικών τραπεζών είναι λανθασμένες» λέει χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι διάψευση του ESM αφορά σε δημοσίευμα της FAZ με τίτλο «Αναταράξεις στην Ελλάδα – υπό συζήτηση μια Bad Bank».

Η γερμανική εφημερίδα ανέφερε ότι «η κατάρρευση στις τιμές των μετοχών οδήγησε σε βιαστικές κινήσεις την αριστερή κυβέρνηση υπό τον Αλέξη Τσίπρα. Στην Αθήνα ελέχθη ότι το υπουργικό συμβούλιο εργάζεται από κοινού με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και την Ελληνική Ένωση Τραπεζών πάνω σε ένα «σχέδιο δράσης» προκειμένου να ελαφρύνουν τις τράπεζες από δάνεια υψηλού ρίσκου. Λεπτομέρειες δεν έγιναν γνωστές σε πρώτη φάση… Τώρα γίνεται λόγος για μία Bad Bank, στην οποία θα μπορούσαν να συγκεντρωθούν τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών».

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ