Το «axianews» δέχεται επίθεση από χάκερ

04/10/2018, 17:44
Hacker

Η ιστοσελίδα και ο web server μας δέχονται μία ισχυρότατη επίθεση «DDoS Attack» την οποία επιτυχώς αποκρούσαμε σε όλο της το φάσμα. Από προχθές όμως και αφού οι «επιτιθέμενοι» είδαν ότι το μόνο που κατάφερναν ήταν να βγάλουν την ιστοσελίδα μας εκτός λειτουργίας για λίγες ώρες, επιστράτευσαν νέες τεχνικές επίθεσης με μορφή «Brute Force», ελπίζοντας πως με αυτό τον τρόπο θα παραβιάσουν την διαχειριστική πρόσβαση και θα αποκτήσουν τον απόλυτο έλεγχο της ιστοσελίδας, ίσως και με ενδεχόμενο σκοπό το Deface (αλλοίωση της κεντρικής σελίδας - index). Ευτυχώς το προσωπικό της axianews, απέκρουσε επιτυχώς και αυτή τη μορφή της επίθεσης και πλέον έχει στα χέρια του υλικό και ίχνη προέλευσης IP, που από απροσεξία άφησαν πίσω τους οι επιτιθέμενοι, καθώς τέτοιου τύπου επιθέσεις δεν είναι συνηθισμένο να γίνονται από «πιτσιρίκια» που κάνουν πλάκα αλλά από πληρωμένους επαγγελματίες που εξυπηρετούν συγκεκριμένους σκοπούς και αποστολές. Τα στοιχεία και τα ίχνη που άφησαν πίσω τους είναι πλέον στη διάθεση της ΔΗΕ για τις περαιτέρω νόμιμες ενέργειες. Το σημαντικό, όπως τονίζουμε παραπάνω, είναι ότι οι μορφές επίθεσης αυτές δεν είναι απλές επιθέσεις από ερασιτέχνες (script kiddy) αλλά επαγγελματικές και συνήθως εκτελούνται από μισθοφόρους hackers έναντι αντίτιμου.


Στη πρώτη φωτογραφία που προέρχεται από το Firewall του server, φαίνεται ο αριθμός των επιθέσεων «Brute Force» που δεχτήκαμε τον τελευταίο μήνα.



Στην δεύτερη φωτογραφία που επίσης προέρχεται από το Firewall του server, εμφανίζεται ο αριθμός των συνεχόμενων και αδιάκοπων επιθέσεων «DDoS Attack» όπου ξεπερνά σε πολλές περιπτώσεις τον τρομακτικό αριθμό των 3.000.000 επερωτημάτων (queries) στην βάση δεδομένων του site! Σκοπός της συγκεκριμένης μορφής επίθεσης είναι η αδυναμία απόκρισης του server.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επιθέσεις αυτές συνεχίζονται αδιάκοπα ως σήμερα ενώ για να πραγματοποιηθεί επίθεση «DDoS Attack» τέτοιου μεγέθους, θα πρέπει ο επιτιθέμενος να έχει στη διάθεση του τουλάχιστον 8 servers που κάνουν αυτή και μόνο τη δουλειά.