Ποιοι και γιατί θέλουν την κατάρρευση των τραπεζών, τις συγχωνεύσεις και το άνοιγμα της αγοράς!

30/09/2018, 18:31
1

...έχουμε αναφερθεί επισταμένως στα κερδοσκοπικά παιχνίδια εις βάρος των τραπεζών που βρίσκονται σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα και αποδίδονται σε πολλούς λόγους και αιτίες. Και έχουμε μιλήσει για τα funds που σορτάρουν ασύστολα με αφορμή κυβερνητικές αστοχίες αλλά και επιδιώξεις υπόπτων κύκλων με τη βοήθεια των παπαγάλων τους, διαφόρων μέσων ενημέρωσης, προκειμένου να διαμορφώσουν εικόνα κατάρρευσης και διάλυσης του τραπεζικού συστήματος. Και επανερχόμαστε γιατί δυστυχώς όχι μόνο δεν σταματούν αλλά αντιθέτως ενισχύουν τις δυνάμεις τους εξαγοράζοντας και εντάσσοντας στο δυναμικό τους και άλλα ειδησεογραφικά σάιτ για να εξυπηρετούν καλύτερα τις επιδιώξεις τους.
 Πέρα από τους κερδοσκόπους επενδυτές υπάρχουν άλλες δύο κατηγορίες κύκλων που πιστεύουν ότι θα ωφεληθούν από πιθανή κατάρρευση των τραπεζών.

- Οι πρώην τραπεζίτες που πλούτισαν και δήθεν υπέστησαν διώξεις.

Οι πρώην τραπεζίτες που επί χρόνια έκαναν κουμάντο και νταραβερίζονταν με τη διαπλοκή, τους «ημέτερους» μεγαλοεπιχειρηματίες, τα πολιτικά συστήματά! Όλοι αυτοί που βρέθηκαν εκτός εν μιά νυκτί, αφού πρώτα πλούτισαν, απέκτησαν βίλες, κότερα και καταθέσεις στο εξωτερικό, τώρα θέλουν από τη μια να γκρεμιστούν οι τράπεζες και ποντάρουν στην αποδόμησή τους και από την άλλη να καταργηθεί ο νόμος Τσακαλώτου για να μπορούν να επιστρέψουν με τις ευλογίες της κάθε κυβέρνησης α λα παλαιά, ακόμη και αν δεν τους θέλουν Ντράγκι και ΕΚΤ! Γιαυτό βάζουν συνεχώς τα εξαπτέρυγα τους στον Τύπο να δημιουργούν ανωμαλία και ανισορροπία στο σύστημα ποντάροντας σε κατάρρευση μέσω της ελεύθερης πτώσης των μετοχών!

- Οι νέοι παίκτες στις τράπεζες που ποντάρουν σε καινούργια και υγιή μαγαζιά.

Οι νέοι τραπεζίτες, εκείνοι δηλαδή που θέλουν να μπουν δυναμικά στην τραπεζική αγορά και να επωφεληθούν από την ανακατανομή του τραπεζικού συστήματος. Μιλάμε, φυσικά, για εκείνους που θέλουν να δημιουργήσουν νέα ισχυρά τραπεζικά ιδρύματα χωρίς ζημιές, χωρίς χρέη και βαρίδια από το παρελθόν και να επωφεληθούν από μια συρρίκνωση όγκου και μεριδίων αγοράς. Οι νέοι παίκτες εκείνο που επιθυμούν είναι μέσα από την αναστάτωση και την κατάρρευση οι τράπεζες να οδηγηθούν σε συγχωνεύσεις και οι τέσσερις να γίνουν δύο, προκειμένου οι ίδιοι να διεισδύσουν στην αγορά και να πάρουν τη θέση τους κλείνοντας το κενό που θα δημιουργηθεί. Πρόθεσή τους είναι να συγχωνευτούν Εθνική με Πειραιώς και Άλφα με Eurobank προκειμένου να δημιουργηθεί ένα νέο περιβάλλον το οποίο θα σηκώνει την ύπαρξη τουλάχιστον δύο νέων μικρών και υγιών τραπεζών !