Βριοντώδες πυρ Μητσοτάκη κατά της Κυβέρνησης

Οξεία επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ για την εικόνα στη Μόρια, για το «Μακεδονικό» και το Ασφαλιστικό

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με τα πιο μελανά χρώματα περιέγραψε την τρέχουσα επικαιρότητα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη σύσκεψη των τομεαρχών του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορά στην «άθλια και ντροπιαστική πραγματικότητα της Μόριας», όπως την χαρακτήρισε, για να προσθέσει ότι «η κυβέρνηση έχει ήδη βρεθεί στο στόχαστρο της ευρωπαϊκής υπηρεσίας ελέγχου».

«Όσοι εμπλέκονται σε αυτή την σκοτεινή υπόθεση καλούνται να απαντήσουν πώς διαχειρίστηκαν κονδύλια που φθάνουν στο 1,6 δισ. ευρώ. Την ίδια ώρα, σε μία πρωτοφανή έκφραση κυβερνητικού αυταρχισμού δημοσιογράφοι οδηγούνται στα κρατητήρια, επειδή έθεσαν ερωτήματα. Δύο μήνες μετά την τραγωδία στο Μάτι, που στοίχισε 99 νεκρούς, παρακολουθούμε προσπάθειες συγκάλυψης των ευθυνών… Η συνεχιζόμενη επιδρομή φόρων και εισφορών κατεδαφίζει ότι έχει μείνει όρθιο από την παραγωγική Ελλάδα. Η έξοδος στις αγορές με λογικό επιτόκιο διαψεύδεται. Ο κ. Τσίπρας παρακολουθεί αμήχανος τους Σκοπιανούς να πανηγυρίζουν για τη “μακεδονική” γλώσσα και εθνότητα που τους παρέδωσε. Στα ερείπια του μύθου περί τέλους του μνημονίου, η κυβέρνηση εξυφαίνει νέους μύθους γύρω από την περικοπή των συντάξεων. Παίζει με τις ζωές των ανθρώπων και καθιέρωσαν ακόμη και “ρήτρα θανάτου”. Πέρασαν στο υπερταμείο ακόμη και αρχαιολογικά μνημεία. Η δημόσια τηλεόραση μετατρέπεται σε τηλεβόα του Μαξίμου με τα λεφτά των Ελλήνων φορολογούμενων» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

“Οι λαϊκιστές μοιάζουν”

Συμπυκνώνοντας τα λεγόμενά του ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι «οι λαϊκιστές από όπου κι αν προέρχονται μοιάζουν, γιατί όταν έρχονται στη εξουσία έχουν μόνο μέλημα την παραμονή τους σε αυτή. Ο κ. Τσίπρας μοιάζει πολύ με τον κάθε κ. Όρμπαν και θέλει πολύ θράσος να θέλουν να παρομοιάσουν εμάς με τον κ. Όρμπαν που τον καταδικάσαμε στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο».

Εν τω μεταξύ ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι δεν θα ψηφίσει την Συμφωνία των Πρεσπών, προσθέτοντας παράλληλα ότι ζητά εκλογές για να σταματήσει η δημιουργία τετελεσμένων.

«Ζητάμε εκλογές για να φύγει η χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε: «Απευθυνόμαστε στους απογοητευμένους πολίτες και στους νέους. Μιλάμε και θα μιλήσουμε ακόμη πιο έντονα με προδομένους πολίτες που έπεσαν θύματα του ΣΥΡΙΖΑ. Τους ζητάμε να μας εμπιστευθούν γιατί έχουμε ένα συγκροτημένο σχέδιο για το πώς θα κάνουμε την χώρα καλύτερη».

Ο κ. Μητσοτάκης, αναφέρθηκε στην πρότασή του για το ασφαλιστικό και υπογράμμισε ότι με την πρόταση της ΝΔ για το ασφαλιστικό οι νέοι θα ξέρουν ότι μπορούν να ελέγχουν ένα μέρος των εισφορών τους που θα κατατίθενται σε έναν ατομικό κουμπαρά. Σημείωσε δε, ότι στις επόμενες εκλογές θα ψηφίσουν για πρώτη φορά και οι νέοι 17 ετών στους οποίους θα απευθυνθεί η ΝΔ.

«Σε μία εβδομάδα η ΝΔ θα γιορτάσει τα 44 χρόνια της. Η ΝΔ πατάει σταθερά χωρίς τύψεις στον φιλοευρωπαικό της προσανατολισμό. Εμείς βάλαμε την χώρα στην Ευρώπη και εμείς την συγκρατήσαμε όταν άλλοι την έσπρωχναν στο γκρεμό», τόνισε ακόμη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι η ΝΔ στηρίζει τον Μάνφρεντ Βέμπερ ως υποψήφιο για την προεδρία της ΕΕ. Παράλληλα, είπε, στηρίζουμε το ΕΛΚ στην αυστηρή γραμμή που έχει πάρει έναντι του κ. Όρμπαν. Όποιος κάνει ακροδεξιά στροφή δημιουργεί αυτονόητα ερωτήματα για την θέση του στην μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια.