Γιατί τα... βρόντηξε από την Ε.Κ. ο Αριστείδης Φωκάς

26/09/2018, 13:23
ΦΩΚΑΣ

Και επίσημα εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ένωσης Κεντρώων έθεσε εαυτόν ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, Αριστείδης Φωκάς, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

Ο κ. Φωκάς, ανεξάρτητος βουλευτής πλέον, προανήγγειλε αιφνιδιαστικά την Τρίτη την έξοδό του από το κόμμα του κ. Βασίλη Λεβέντη. Με δήλωσή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Βεργίνα», ο κ. Φωκάς τόνισε πως θέλει να συνεχίσει τους αγώνες του για τη Μακεδονία σημειώνοντας ότι δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός.

«Η έλλειψη στρατηγικής κατεύθυνσης, η έλλειψη θάρρους να τα βάλουμε με τις παθογένειες, με ανάγκασαν να πάρω τη δύσκολη αυτή απόφαση» επισημαίνει μεταξύ άλλων ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης στην επιστολή που απέστειλε στον κ. Βούτση.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη λίγο μετά την αποστολή και τη δημοσιοποίηση της επιστολής ανεξαρτητοποίησης ο κ. Φωκάς είπε ότι δεν τον έχει πλησιάσει κάποιος από τη Νέα Δημοκρατία, όπως καταγγέλλει ο κ. Λεβέντης, «γιατί αυτό θα ήταν αδύνατο αφού χθες αποφάσισα να συνεχίσω μόνος μου».

Ερωτηθείς για τους λόγους της ανεξαρτητοποίησής του, ο κ. Φωκάς είπε ότι «επί τρία χρόνια πρόσφερα. Είμαι πολύ στεναχωρημένος για την κατάσταση που επικρατεί στο κόμμα».

Κατά τον ίδιο, τέλος, δεν υπάρχει ζήτημα αποστασίας. «Να είμαστε σοβαροί! Ποια αποστασία; Έφυγαν τρεις βουλευτές πριν από μένα που πήγαν σε τρία διαφορετικά κόμματα σε δύο χρόνια. Δεν είναι αυτό αποστασία» είπε στον ΣΚΑΪ.

Πλέον, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ένωσης Κεντρώων αποτελείται από πέντε βουλευτές, ενώ θωρείται πιθανό τον δρόμο της ανεξαρτητοποίησης να ακολουθήσει και ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Γιάννης Σαρίδης.