Η ζωή του Αττίκ στο Παρίσι σε μια παράσταση για καλό σκοπό

20/09/2018, 13:22
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ


Για τον ερμηνευτή Γιώργη Χριστοδούλου, η τρίχρονη έρευνα που έκανε πάνω στον Αττίκ τού έδωσε το κλειδί για να φέρει ένα μεγάλο, νέο κοινό σε μια μουσική κληρονομιά, λιγότερο γνωστή από όσο νομίζουμε. Αγνωστα τραγούδια και αδισκογράφητες επιτυχίες εμπλούτισαν μια στέρεη παρακαταθήκη, αλλά το αποτέλεσμα είναι κάτι πέρα από έναν νοσταλγικό περίπατο. Μάλλον, δεν έχει καμία σχέση με νοσταλγία, αφού το μουσικοθεατρικό πρόγραμμα που έχει εμπνευστεί ο Γιώργης Χριστοδούλου είναι ένα αυθύπαρκτο καλλιτεχνικό προϊόν που ξεχειλίζει ζωντάνια και ταλέντο. Η μουσική παράσταση «Ο Αττίκ στο Παρίσι», που δίνει σήμερα στις 8 μ.μ. στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, είναι μία πύλη σε έναν κόσμο υψηλής αισθητικής και βαθέος αισθήματος. Το 1907, ο Αττίκ φτάνει στο Παρίσι για να σπουδάσει πολιτικές επιστήμες. Εγκαταλείπει, όμως, τις σπουδές του για να γραφτεί στο κονσερβατόριο. Είναι η αρχή της καριέρας του, με πολλές επιτυχίες και περίπου 300 τραγούδια.

Η παράσταση πραγματοποιείται με την αφιλοκερδή συμμετοχή του Γιώργη Χριστοδούλου και την ευγενική υποστήριξη από τη Γαλλική Πρεσβεία και το Γαλλικό Ινστιτούτο στην Αθήνα. Μαζί με τον Γιώργη Χριστοδούλου, στο πιάνο και το ακορντεόν ο Χάρης Σταυρακάκης. Σκηνικό - Ρούχα: Βασίλης Μπαρμπαρίγος.

Τα έσοδα θα διατεθούν στο μη κερδοσκοπικό σωματείο «Τεχνοδρομώ» και για τη δράση του με τη θεατρική ομάδα των οροθετικών κρατουμένων του Νοσοκομείου «Αγιος Παύλος» των φυλακών Κορυδαλλού. Το «Τεχνοδρομώ» απευθύνεται –χωρίς διακρίσεις– σε ευπαθείς ή/και αποκλεισμένες κοινωνικές ομάδες μέσω του θεάτρου και άλλων τεχνών.

​​ «Ο Αττίκ στο Παρίσι», Πέμπτη 20/9, ώρα 8 μ.μ. Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, Σίνα 31.