Υπόθεση ΕΛΦΕ: Το φιάσκο της ΔΕΠΑ και η πραγματική Εγκληματική Οργάνωση

17/09/2018, 10:00
3h kardia

Ποια, άραγε, είναι η «Εγκληματική Οργάνωση»;
- Εγκληματική οργάνωση που να πληρώνει τις υποχρεώσεις της στο Δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία δεν νοείται.
- Εγκληματική οργάνωση που έχει ήδη καταβάλει πλέον των 380.000.000 εκατομμυρίων ευρώ από το 2010, ενώ η συνολική χρέωση αξίζει να τονιστεί πως είναι 420 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 30 εκατομμύρια είναι παράνομοι τόκοι και τα 40 εκατομμύρια Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης επί παράνομων χρεώσεων (η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που επιβάλλει ΕΦΚ, παρά την αντίθετη οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης) δεν νοείται.
- Εγκληματική οργάνωση που να προκαταβάλλει την εβδομαδιαία κατανάλωσή της σε φυσικό αέριο δεν νοείται.
- Εγκληματική οργάνωση που πληρώνει εκτός της εβδομαδιαίας κατανάλωσης και 400 χιλιάδες ευρώ για μείωση της οφειλής δεν νοείται.
- Εγκληματική οργάνωση που να πληρώνει με επιταγές οι οποίες είναι αξιόχρεες, και σε συνολικό αριθμό πάνω από 3000 επιταγές να έχουν ήδη πληρωθεί δεν νοείται.
Η εισαγγελέας, όμως, θεώρησε ότι πρέπει να ερευνηθεί και το θεώρησε μόλις μέσα σε έναν μήνα που είχε τη δικογραφία στα χέρια της με νωπό το μελάνι των έγγραφων εξηγήσεων των κατηγορουμένων.
Όπως ισχυρίζονται γνώστες της υπόθεσης, χωρίς κανένα αντικειμενικό εύρημα υπέκυψε στο κλίμα που δημιούργησαν οι τραμπουκισμοί αυτών που έπαιρναν τηλέφωνο κάθε μέρα, πιέζοντας για να κινηθεί γρηγορότερα η υπόθεση και απειλώντας με τον αισχρότερα τρόπο.

Γιατί αυτή η βιασύνη;

Απλά γιατί η ΕΛΦΕ διεκδικεί αποζημίωση 300.000.000 εκατ. ευρώ από τη ΔΕΠΑ και εκκρεμεί η απόφαση. Και εκτός αυτού σε ξεχωριστή αγωγή διεκδικεί την απαγόρευση διακοπής φυσικού αερίου από τη ΔΕΠΑ στην ΕΛΦΕ. Για αυτόν τον λόγο βιάστηκε η ΔΕΠΑ να ασκηθεί δίωξη για να επηρεαστεί η κρίση του φυσικού δικαστή. Γιαυτό κάθε μέρα επισκέπτονταν την εισαγγελία και ζητούσαν ταχύτητα.
Η ταχύτητα αυτή θα είναι όμως και η κερκόπορτα της ήττας τους. Τις προσεχείς μέρες θα δημοσιοποιηθούν όλα τα στοιχεία που δείχνουν και τι γνώριζε η ΔΕΠΑ, και τι είχε δεχθεί το Δ.Σ. της ΔΕΠΑ και πώς παραπλανήθηκε η Γ.Σ. της ΔΕΠΑ και από ποιο στέλεχος της ΔΕΠΑ. Και εντέλει θα φανεί πού κρύβεται η πραγματική Εγκληματική Οργάνωση. Η νοοτροπία των ανθρώπων που θεωρεί τσιφλίκι της τη Δικαιοσύνη και το Ελληνικό Δημόσιο ανήκει στο χτες και έχει τελειώσει οριστικά.

Η απάντηση των ELFE - Ελληνικά Λιπάσματα & Χημικά

«Η πρωτοφανής και ύποπτη άσκηση ποινικής δίωξης αποτελεί μελανή σελίδα για τη δικαιοσύνη και εξυπηρετεί δυστυχώς σκοπιμότητες και όχι σκοπούς. Τα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα προς το παρόν αλλά όχι για πολύ. Γιατί ενώ η μήνυση είχε κατατεθεί στην εισαγγελία διαφθοράς άλλαξε και ανατέθηκε σε τακτική εισαγγελέα; Γιατί η εισαγγελέας αγνόησε την απόφαση ασφαλιστικών μέτρων και παρέμεινε προσκολλημένη στη δήθεν προσωρινή διαταγή του Πρωτοδικείου Καβάλας; Γιατί η εισαγγελέας αγνόησε πως η δικαιοσύνη έλαβε υπόψη την ανυπόστατη μήνυση της ΔΕΠΑ πριν εκδώσει την απόφαση ασφαλιστικών μέτρων που δικαιώνει πλήρως την ELFE; Γιατί δεν μελέτησε ως ώφειλε το περιεχόμενο της σύμβασης μεταξύ ELFE και ΔΕΠΑ και ειδικά τον όρο που αναγράφεται ρητά (άνευ άλλου) ότι δύναται η ΕΛΦΕ να πληρώνει και να προπληρώνει την κατανάλωση φυσικού αερίου και με επιταγές συμπεριλαμβανομένων και μεταχρονολογημένων επιταγών; Γιατί η εισαγγελέας αγνόησε πως όλες οι επιταγές έχουν πληρωθεί στο ακέραιο; Γιατί η εισαγγελέας υπερβαίνοντας τον ρόλο που της αποδίδει το σύνταγμα και οι νόμοι αγνόησε την αστική φύση της διαφοράς, όταν μάλιστα εκκρεμούν αντίθετες αγωγές που έχουν δικαστεί και αναμένονται αποφάσεις; Οι απαντήσεις δεν θα αργήσουν να έρθουν. Αυτό το υποσχόμαστε».