Οι τραπεζίτες τού χθες επιδιώκουν θεαματική επιστροφή 

Αφού διέλυσαν τις τράπεζες, τη χώρα και έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό, τώρα πάνε να καταργήσουν τον νόμο Τσακαλώτου!

Δυστυχώς αυτή η χώρα δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ. Μπορεί να πέρασαν 8-9 χρόνια μνημονίων και αυστηρής λιτότητας που ισοπέδωσαν τα πάντα, διέλυσαν νοικοκυριά και επιχειρήσεις, όμως η νοοτροπία τού χθες καλά κρατεί! Οι ηθικοί αυτουργοί της κρίσης, εκείνοι που κρατούσαν στα χέρια τους το σύστημα και το κατέστρεψαν μέσα από την αλαζονεία, την απληστία και την αμετροέπειά τους, επιδιώκουν να ξαναπάρουν υπό τον έλεγχό τους την κατάσταση! 

Οι νταραβεριτζήδες

Γιατί η αλήθεια είναι πως την οικονομία συνέτριψαν συθέμελα πρωτίστως οι τραπεζίτες! Όλοι εκείνοι που επί χρόνια διαχειρίστηκαν κατά το δοκούν το τραπεζικό σύστημα, μέσα από νταραβέρια, εξυπηρετήσεις, διαπλοκή, ύποπτες συναλλαγές και χρηματοδοτήσεις σε «ημέτερους» για λόγους προσωπικούς, οικονομικούς ή και πολιτικούς. Και ακόμη πληρώνει η χώρα και ο Έλληνας πολίτης μνημόνια επί μνημονίων γιατί οι τραπεζίτες κατέστρεψαν τις τράπεζες που διοικούσαν! Και να η μια ανακεφαλαιοποίηση μετά την άλλη, για να ανακάμψει το τραπεζικό σύστημα με τις τσέπες του κοσμάκη και εις βάρος, φυσικά, των μετόχων των τραπεζών που είδαν τις μετοχές τους –περιουσίες τους– να εξαϋλώνονται!

Έβγαλαν τα λεφτά έξω, τρώνε και πίνουν δήθεν διωκόμενοι 

Και το τραγικό της υπόθεσης είναι πως ενώ οι τράπεζες πτώχευσαν, οι παλαιοί μέτοχοι έχασαν τα λεφτά τους και οι νέοι μέτοχοι, κυρίως ξένοι, έχουν ρίξει καράβια ευρώ μέσα στη χοάνη που αναζητά όλο και καινούργιες αυξήσεις κεφαλαίου, οι τραπεζίτες τού χθες περνάνε ζωή χαρισάμενη!Δήθεν διωκόμενοι από τη δικαιοσύνη και την κεντρική εξουσία, απολαμβάνουν ζωή κροίσων μέσα σε υπερπολυτελή σκάφη που αλωνίζουν το Αιγαίο και το Ιόνιο, πίνουν γαλλικές σαμπάνιες στα κυκλαδονήσια παρέα με τους μεγιστάνες στην υγεία των κορόιδων και ταυτόχρονα διαθέτουν τραπεζικούς λογαριασμούς δεκάδων ή και εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ σε τράπεζες του εξωτερικού και φορολογικούς παραδείσους! Γιατί δεν νοείται πρώην τραπεζίτης χωρίς καταθέσεις στο εξωτερικό! 

Ζήταγαν από τον κοσμάκη να επιστρέψει τα λεφτά του στις τράπεζες 

Αυτοί που ζητούσαν από τον Έλληνα πολίτη να επιστρέψει τα χρήματά τους στις τράπεζες μετά την εφαρμογή των capital controls την ίδια στιγμή τα δικά τους τα λεφτά τα έβγαζαν έξω για να τα διαφυλάξουν, καθώς ορθά δεν είχαν εμπιστοσύνη πρωτίστως στον εαυτό τους. Και σήμερα όλοι αυτοί οι κύριοι, που υποτίθεται ότι τους διώκουν και στην πραγματικότητα δεν τους ακουμπάει κανείς, τριγυρνάνε τον κόσμο, πλευρίζουν funds και πάνε να συνδράμουν εκ νέου στην οριστική καταστροφή των τραπεζών, των επιχειρήσεων και της οικονομίας, αρπάζοντας κόκκινα δάνεια!
Τα κοράκια, οι ληστές με τα λευκά κολάρα είναι και πάλι εδώ. Ανέγγιχτοι, ακαταδίωκτοι, τρώνε και πίνουν τον άμπακο εις βάρος των πολλών και μεθοδεύουν την επιστροφή τού πιο σάπιου χθες …

Αίσχος! Πάνε να καταργήσουν τον νόμο Τσακαλώτου! Να ξαναπάρει η διαπλοκή και το σύστημα τα κλειδιά των τραπεζών!

Δυστυχώς είναι αλήθεια και όχι ψέμα ή δημιούργημα φαντασίας! Την ώρα τούτη γίνονται ενέργειες που μεθοδεύονται από πρώην αλλά και νυν τραπεζίτες προκειμένου να αλλάξει ο νόμος Τσακαλώτου. Να καταργηθεί, δηλαδή, η έγκριση των προσώπων που αναλαμβάνουν τις διοικήσεις των τραπεζών από τη Φρανκφούρτη και τις επιτροπές της και να επιστρέψουμε στο παλιό καλό καθεστώς του νταραβεριού, της διαπλοκής, του κολλητού, του κάθε λαμόγιου δηλαδή με τα στενά κοστούμια, το μαντηλάκι και τη λεπτή γραβάτα που παριστάνει τον Τζέιμς Μποντ και στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτε άλλο από υπερφίαλος διαχειριστής ξένων χρημάτων που μετά βεβαιότητας θα τα εξατμίσει όπως ακριβώς έκανε και στο παρελθόν!

Η ταφόπλακα!

Η κατάργηση του νόμου Τσακαλώτου, την οποία επιδιώκουν σύσσωμοι οι τραπεζίτες, θα αποτελέσει εκ νέου την ταφόπλακα του τραπεζικού συστήματος. Γιατί θα πάψει η αξιοκρατία και ο έλεγχος από τον Ντράγκι και θα ανοίξει ο δρόμος της επιστροφής για τον κάθε διαπλεκόμενο, αρπακτικό, λαμόγιο, ξεπερασμένο τραπεζίτη τού χθες, μέσα από διαδικασίες διαβλητές, μέσα από κομματικές και κυβερνητικές οδούς, μέσα από την ύποπτη σχέση με ολιγάρχες και πολιτικούς! Αλλοίμονο αν ξαναγυρίσουμε στο χθες! Αλλοίμονο αν ξαναγυρίσουμε στην εποχή του νταραβεριού, των «ημέτερων», των πληρωμένων τραπεζικών στρατών, της αρπαχτής από τα ξεπερασμένα απομεινάρια ενός διαλυμένου τραπεζικού χθες που οι εκπρόσωποί του δεν θέλουν να παραδεχτούν το τέλος τους και μεθοδεύουν θεαματική επιστροφή!Και διερωτώμαι, πώς θα δεχτεί ο Ντράγκι αυτή την παραφύση εξέλιξη που κυοφορεί τον κίνδυνο κατάρρευσης της ελληνικής οικονομία και επιστροφής των πιο επικίνδυνων φαινομένων για τις τράπεζες και τις επιχειρήσεις;!
Αν είναι να ’ρθουν, καλώς να έρθουν! Εδώ είμαστε και τους περιμένουμε… Οι εφιάλτες τους…