Νέα Mercedes GLE: Ισορροπία νοημοσύνης και συναισθήματος

14/09/2018, 15:02
photon26413f69373





Παρατηρώντας τις καμπύλες της νέας Mercedes GLE νιώθουμε την επιθυμία να αγγίξουμε τις καμπύλες της, ωστόσο ξέρουμε ότι θα πρέπει να κάνουμε υπομονή μέχρι το επερχόμενο Σαλόνι του Παρισιού.

Το μάτι εστιάζει στα διπλά Led σε σχήμα μπούμερανγκ που ενσωματώνονται στους εμπρός προβολείς, στα λεπτά πίσω φωτιστικά σώματα, στις μεγάλες ζάντες αλουμινίου που κυμαίνονται από 18 έως 22 ίντσες και στις πίσω κολόνες που ακολουθούν γραμμή “C”, ενώ επανασχεδιασμένη είναι και η μάσκα της.

Η γερμανική εταιρία αναφέρει ότι ο σχεδιασμός της νέας GLE είναι μια ισορροπία ανάμεσα στην νοημοσύνη και στο συναίσθημα και θα συμφωνήσουμε μαζί της.

Ειδική μνεία γίνεται στην αυξημένη εσωτερική ευρυχωρία της νέας GLE, καθώς το μεταξόνιο της έχει μεγαλώσει κατά 80 χλστ., με αποτέλεσμα οι επιβάτες στη δεύτερη σειρά καθισμάτων να έχουν 69 χλστ. επιπλέον χώρο για τα πόδια τους και 33 χλστ. περισσότερο «αέρα» για τα κεφάλια τους.

Ο χώρος αποσκευών τώρα της νέας GLE είναι πιο γενναιόδωρος πλέον, καθώς προσφέρει από 825 μέχρι και 2.055 λίτρα όταν αναδιπλωθούν οι πλάτες των πίσω καθισμάτων. Το σύστημα πολυμέσων MBUX (Mercedes-Benz User Experience) που γνωρίσαμε αρχικά στη νέα A-Class εφαρμόζεται και στη GLE, ενώ συνοδεύεται από τις δυο στάνταρ μεγάλες οθόνες των 12,3 ιντσών.

Αρχικά η νέα GLE θα προσφέρεται στην έκδοση 450 4MATIC διαθέτοντας εξακύλινδρο κινητήρα 3.0 λίτρων και τεχνολογία 48 Volt με την ισχύ και τη ροπή να διαμορφώνονται στους 367 ίππους και στα 500 Nm αντίστοιχα. Με τη λειτουργία EQ Boost προστίθενται 22 επιπλέον ίπποι και 250 Nm ροπής για στιγμές εκρηκτικής δύναμης. Σημειώστε ακόμα ότι σε όλες τις εκδόσεις η GLE θα συνοδεύονται από αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων 9G-TRONIC.

Η παραγωγή της νέας GLE θα πραγματοποιείται στην Αλαμπάμα, ενώ στην Ευρώπη θα φτάσει στις αρχές του 2019.