Περιορίστηκε η φωτιά στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" -Άνοιξε ο καταπέλτης!

29/08/2018, 13:05
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

'Ανοιξε ο καταπέλτης οχημάτων του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», καθώς η πυροσβεστική υπηρεσία με τη χρήση αφρού και νερού, μπόρεσε να περιορίσει σε μεγάλο βαθμό τη φωτιά που εκδηλώθηκε τα μεσάνυχτα στο τρίτο γκαράζ του πλοίου, εν πλώ για τα Χανιά. Μέσα στο γκαράζ του «Ελευθέριος Βενιζέλος» - που αναγκάστηκε να επιστρέψει στο λιμάνι του Πειραιά στην ακτή Ξαβερίου αποβιβάζοντας τους 875 επιβάτες - παραμένουν εστίες φωτιάς, ενώ ήδη ξεφορτώθηκαν κάποια φορτηγά.

Το πλοίο μεταφέρει 80 φορτηγά και 152 οχήματα. Ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Βασίλειος Ματθαιόπουλος που βρίσκεται στο σημείο, σε δηλώσεις του τόνισε ότι είναι μία πολύ δύσκολη επιχείρηση για το πυροσβεστικό σώμα λόγω της στενότητας του χώρου μέσα στο πλοίο, καθώς υπάρχουν πολλά οχήματα και φορτηγά αλλά και του έντονου καπνού.

Πρόσθεσε ότι όλοι οι επιβάτες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια και το ευτύχημα είναι ότι δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός. Επίσης, πρόσθεσε ότι η φωτιά έχει εκδηλωθεί στο ισόγειο γκαράζ του πλοίου, ενώ τόνισε ότι το πλοίο δεν μετέφερε εύφλεκτα υλικά.

Ολονύχτια περιπέτεια