Τζόγος στο Διαδίκτυο: Πάνω από 5 δισ. ο τζίρος

Γιατί καθυστερεί η κατάθεση του νομοσχεδίου για τη ρύθμιση της αγοράς τυχερών παιγνίων μέσω Διαδικτύου, διερωτάται η Ν.Δ. με νέα ερώτησή της προς τον κ. Τσακαλώτο

Επανέρχεται με νέα ερώτησή της η Νέα Δημοκρατία στο μείζον θέμα της ΜΗ ρυθμισμένης αγοράς του τζόγου στο Διαδίκτυο, που επιφέρει απώλειες δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως. Έτσι, την ίδια στιγμή που η… αριστερή κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. και ο ακόμη πιο… αριστερός ΥΠ.ΟΙΚ. Τσακαλώτος τσακίζουν με φόρους και εισφορές ό,τι πετάει και ό,τι κινείται στον τόπο και βάζουν στη λαιμητόμο των περικοπών εκατομμύρια συνταξιούχους, δεν τολμούν (;) να αγγίξουν την αγορά των Στοιχηματζήδων του Διαδικτύου, η οποία μόνο για το 2017 έκανε τζίρους που άγγιξαν τα 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ!

Γιατί άραγε;

Σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία «πάνω από 5 δισ. υπολογίζεται ετησίως ο τζίρος των παράνομων διαδικτυακών στοιχηματικών εταιρειών, ενώ περισσότερες από 2.700 παράνομες στοιχηματικές ιστοσελίδες έχουν καταγραφεί από την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ). Η Νέα Δημοκρατία έχει μετ’ επιτάσεως αξιώσει από την κυβέρνηση και τον κ. Τσακαλώτο τη ρύθμιση της αγοράς τυχερών παιγνίων μέσω Διαδικτύου. Ο κ. Τσακαλώτος είχε δεσμευτεί να καταθέσει μέχρι το τέλος του 2017 το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή. Του υπενθυμίζουμε σήμερα ότι οδεύουμε προς το τέλος του 2018 και ακόμη περιμένουμε το νομοσχέδιο. Η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε σήμερα για μία ακόμη φορά ερώτηση στη Βουλή και ζητά από τον κ. Τσακαλώτο συγκεκριμένες απαντήσεις για την αδικαιολόγητη αυτή καθυστέρηση».

 Αδικαιολόγητη καθυστέρηση

Με την ερώτηση η Νέα Δημοκρατία θέτει το εύγλωττο (και αναπάντητο μέχρι στιγμής) ερώτημα αναφορικά με το ποιους ευνοεί το ΧΑΟΣ και η ΑΣΥΔΟΣΙΑ στην αγορά του τζόγου του Διαδικτύου. Αλλά και ποιοι είναι αυτοί που ΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ, όταν κυκλοφορεί τόσο «μαύρο» χρήμα στην πιάτσα… «Στις 19 Απριλίου 2018, βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας καταθέσαμε ερώτηση με την οποία ζητούσαμε απαντήσεις για συγκεκριμένα ζητήματα σε σχέση με τη ρύθμιση της αγοράς τυχερών παιγνίων μέσω Διαδικτύου», αναφέρει η ερώτηση της Νέας Δημοκρατίας προς τον κ. Τσακαλώτο και συμπληρώνει: «Με την ερώτηση εκείνη υπενθυμίσαμε τη δέσμευση του Υπουργού Οικονομικών, στη Βουλή των Ελλήνων, το Νοέμβριο του 2017, κατά την ψήφιση του ν. 4499, ότι πριν τα Χριστούγεννα του ίδιου έτους θα έφερνε νομοσχέδιο για τη ρύθμιση της αγοράς των τυχερών παιγνίων στο Διαδίκτυο. Όλο αυτό το διάστημα, μέχρι και σήμερα, καμμία απάντηση δεν λάβαμε στη συγκεκριμένη ερώτηση και καμμία ενέργεια του υπουργού Οικονομικών σχετικά με την εκπλήρωση της δέσμευσής του δεν είδαμε.

Συνεπώς, ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

Γιατί καθυστερεί η κατάθεση του νομοσχεδίου για τη ρύθμιση της αγοράς τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου; Πόσα εκατομμύρια φόρων –όπως και εσείς ο ίδιος έχετε παραδεχτεί– πρέπει να χαθούν ακόμη μέχρι να φέρετε προς ψήφιση τον σχετικό νόμο; Σας έχει παραδοθεί ή όχι η σχετική μελέτη της Grant Thornton; Από πότε σας έχει παραδοθεί η σχετική εισήγηση της ΕΕΕΠ;».