Alfa Romeo: Εξωφρενική ισχύς για τη νέα 8C

10/08/2018, 12:11
photon26164f68816

Ο Σέρτζιο Μαρκιόνε είχε ανακοινώσει λίγο πριν το θάνατό του στην ενημέρωση των μετόχων που έγινε τον Ιούνιο ότι η Alfa Romeo θα δημιουργήσει μία νέα 8C.

Πέραν τούτου δεν είχε αναφέρει κάτι άλλο όμως τώρα οι πρώτες πληροφορίες σχετικά με την ισχύ του ιταλικού supercar αρχίζουν και βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Αυτό που μαθαίνουμε είναι ότι η 8C στη νέα της μορφή θα χρησιμοποιεί τον V6 κινητήρα των 2.9 λίτρων που τοποθετείται στις εκδόσεις quadrifoglio των giulia και stelvio ο οποίος αποτελεί δημιούργημα της Ferrari.

Αυτή τη στιγμή η απόδοση του κινητήρα είναι 510 ίπποι όμως θεωρείται ότι μπορεί σχετικά εύκολα να ανέβει μέχρι τους 600 ίππους.

Φαίνεται όμως ότι αυτό δεν είναι αρκετό για τους Ιταλούς αφού κατά πάσα πιθανότητα θα τον συνδυάσουν με υβριδικό σύστημα ώστε να ξεπεράσει τους 800 ίππους.

Ακόμα, σε αντίθεση με την προηγούμενη 8C που το κινητήριο σύνολο τοποθετουνταν μπροστα, πλέον θα τοποθετείται στο κέντρο.

Φυσικά το ιταλικό supercar προκειμένου να μπορεί η ισχύς να περνάει ομαλά στο δρόμο θα εξοπλίζεται με πληθώρα ηλεκτρονικών συστημάτων καθώς και με διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.

Προς το παρόν δεν έχει αποφασιστεί πόσες θα κατασκευαστούν όμως το πιο πιθανό σενάριο κάνει λόγο για 1.000 μονάδες.

Στην εικόνα βλέπουμε την 8C Competizione που παρουσιάστηκε το 2006.