Στους εισαγγελείς λίστα με τους 92 νεκρούς της “Μαύρης Δευτέρας”

Αστυνομικοί ερευνούν το οικόπεδο του θανάτου στο Μάτι της Αττικής

Για τα καλά στα χέρια της Δικιαοσύνης περνά πλέον η διερεύνηση λαθών και παραλείψεων ή ακόμα και πιθανών εγκληματικών ενεργειών αναφορικά με τις φονικές πυρκαγιές της “Μαύρης Δευτέρας” στην Αττικής.

Ετσι, η ιατροδικαστική υπηρεσία διαβίβασε στην Εισαγγελία Αθηνών λιστα με τα ονοματεπώνυμα των 92 νεκρών, δύο εκ των οποίων δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί, προκειμένου στο πλαίσιο της έρευνας για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι να εξεταστούν ως μάρτυρες συγγενικά τους πρόσωπα- επιζώντες της βιβλικής καταστροφής.

Η λίστα με τους νεκρούς περιλαμβάνει και εκείνους που κατέληξαν νοσηλευόμενοι στα νοσοκομεία και, επιπλέον, στοιχεία που θα οδηγήσουν στην κλήση των συγγενών τους ως μαρτύρων. Ηδη η Εισαγγελία Αθηνών έστειλε παραγγελία για την εξέτασή τους στα αστυνομικά τμήματα Ραφήνας και Νέας Μάκρης αλλά και το Λιμεναρχείο της Ραφήνας.

Παράλληλα, η εισαγγελική έρευνα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη συνεχίζεται με εξετάσεις μαρτύρων. Ηδη έχουν εξεταστεί συνολικά 25 μάρτυρες, στελέχη των εμπλεκόμενων φορέων στο κουβάρι της αναζήτησης ευθυνών, ενώ σήμερα εξετάστηκε ως μάρτυρας ο νυν αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, υπαρχηγός της Πυροσβεστικής κατά το χρόνο της φονικής πυρκαγιάς, Βασίλης Ματθαιόπουλος.

Συνολικά οι μάρτυρες από τους εμπλεκόμενους φορείς αναμένεται να φθάσουν τους 30 ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει διαβιβάσει στην Εισαγγελία τις συνομιλίες στελεχών της κατά τον κρίσιμο χρόνο από την εκδήλωση της πυρκαγιάς και κατά τη διάρκεια της καταστροφής στο Μάτι.

Παράλληλα αναμένεται η διαβίβαση και του φακέλου με το πλήρες προανακριτικό υλικό που συγκεντρώνει απο τη δική της έρευνα η Πυροσβεστική.