Η Η Δ. Αυγερινοπούλου για την αδελφοποίηση Αρχαίας Ολυμπίας με Ολυμπία Βραζιλίας

06/08/2018, 14:12
avgerinopoulou-neto-brazil-800x500_c

Με πρόταση αδελφοποίησης μεταξύ των πόλεων της Αρχαίας Ολυμπίας και της Ολυμπίας της Βραζιλίας εμπιστεύτηκε η Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, πρώην Βουλευτής Ηλείας, τον Δήμαρχο της Αρχαίας Ολυμπίας, κ. Θ. Κοτζιά. Η Δρ. Αυγερινοπούλου, η οποία είναι γνωστή για την διεθνή της δράση και την ιδιαίτερη αγάπη της για την Ολυμπία, μετέφερε την αίτηση αδελφοποίησης την οποία απευθύνει ο Δήμαρχος της Πόλης της Ολυμπίας στη Βραζιλία, κ. Φερνάρντο Αουγκούστο Κούνια, καθώς και τους θερμούς χαιρετισμούς του Πρέσβη της Βραζιλίας στην Ελλάδα, κ. Σεζάριο Μελαντόνιο Νέτο, στον κ. Κοτζιά.

Η Δρ. Αυγερινοπούλου δήλωσε: “Ο Δήμος Ολυμπίας βρίσκεται βορειοδυτικά της Πολιτείας του Σάο Πάολο αποτελεί Τουριστικό Οικισμό και συγκεκριμένα λουτρόπολη με θερμές πηγές και έχει αναγνωριστεί επισήμως ως Εθνική Πρωτεύουσα Λαογραφίας για την Βραζιλία, για το σημαντικό φεστιβάλ χορών και λαογραφίας που διοργανώνει. Το δε θέρετρό της «Τέρμας ντος Λαρανζάις» (Thermas dos Laranjais) αποτελεί το πλέον δημοφιλές water park της Βραζιλίας και τον τρίτο σε επισκεψιμότητα ανάλογο προορισμό στον κόσμο, προσελκύοντας περί τους 2,5 επισκέπτες το χρόνο. Η δε Αρχαία Ολυμπία είναι μια παγκόσμια πόλη σύμβολο, γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, και η ευρύτερη περιοχή διαθέτει επίσης ιαματικές πηγές. Όλος ο Νομός μας δε έχει σημαντικά λοαγραφικά μουσεία και χορευτικούς συλλόγους. Οι δύο περιοχές παρουσιάζουν αρκετά κοινά. Τα οφέλη τα οποία θα μπορούσε να έχει η υλοποίηση ενός προγράμματος αδελφοποίησης μεταξύ των δύο πόλεων και η ανάπτυξη κοινών προγραμμάτων και ανταλλαγής γνώσεων σε θέματα πολιτισμού, τουρισμού και δημόσιας υγείας θα είναι ιδιαιτέρως σημαντικά και για τις δύο πόλεις.”

«Έτσι, με την πρόθεση να μην αποτελέσει απλώς ένα όνειρο η πρόταση αυτή, αλλά να γίνει πραγματικότητα», όπως λέει χαρακτηριστικά η επιστολή του Δημάρχου Κούνια, κατατέθηκε και υπερψηφίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Τουριστικού Οικισμού Ολυμπίας της Βραζιλίας «νομοσχέδιο που εξουσιοδοτεί την Εκτελεστική Εξουσίας να υπογράψει το Πρωτόκολλο Αδελφοποίησης μεταξύ των πόλεων της Ολυμπίας στη Βραζιλία και της Ολυμπίας στην Ελληνική Δημοκρατία, το οποίο εξετάστηκε και έγινε δεκτό… και έπειτα επικυρώθηκε και κοινοποιήθηκε… (Παράρτημα Νόμου υπ’ αρ. 368/2018.)»

O Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας ευχαρίστησε την Δρ. Αυγερινοπούλου για τη διαμεσολάβησή της για την αδελφοποίηση των δύο πόλεων, την διαβεβαίωσε ότι η πρόταση λαμβάνει το αμέριστο ενδιαφέρον του Δήμου και απέστειλε μέσω της κας Βουλευτού τους θερμούς τους χαιρετισμούς τόσο στον Δήμαρχο Κούνια, όσο και στον κ.κ. Πρέσβη. Τόσο η Δρ. Αυγερινοπούλου όσο και ο Δήμαρχος καλούν από κοινού τον κ.κ. Πρέσβη της Βραζιλίας να επισκεφτεί την Αρχαία Ολυμπία, ώστε να συζητηθούν οι λεπτομέρειες της αδελφοποίησης. Η επίσκεψη του κ.κ. Πρέσβη προγραμματίστηκε για το αμέσως επόμενο διάστημα και με πιθανότερη ημερομηνία την 30ή Αυγούστου 2018.

Η επίσημη ιστοσελίδα της Ολυμπίας στη Βραζιλία είναι η κάτωθι: https://www.olimpia.sp.gov.br/