Τέλος απόψε οι δηλώσεις, από αύριο το πρωί στο ταμείο για την πρώτη δόση στην Εφορία!

30/07/2018, 13:26
asfalistika_tameia_aftodioikisi

Λήγει απόψε τα μεσάνυκτα η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων, με εξαίρεση τους φορολογούμενους που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές και όσους ανήκουν στις Δ.Ο.Υ. Ελευσίνας και Παλλήνης, όπου η προθεσμία υποβολής της δήλωσης έχει παραταθεί έως τις 30 Οκτωβρίου με βάση τα μέτρα στήριξης για τους πυρόπληκτους της Αττικής που ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα η κυβέρνηση.

Όσοι φορολογούμενοι δεν έχουν υποβάλει τη φορολογική τους δήλωση θα πρέπει να το κάνουν σήμερα, ενώ έως αύριο θα πρέπει να καταβληθεί η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος. Μέχρι την Παρασκευή είχαν υποβάλει τη φορολογική τους δήλωση περίπου 6 εκατομμύρια φορολογούμενοι σε σύνολο 6.240.000 φορολογούμενων.

Σημειώνεται ότι η δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος θα πρέπει να καταβληθεί έως τις 28 Σεπτεμβρίου και η τρίτη έως τις 30 Νοεμβρίου. Οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να επιμερίσουν την πληρωμή του φόρου σε περισσότερες δόσεις μέσω της χρήσης της πιστωτικής τους κάρτας ή μέσω της πάγιας ρύθμισης των 12 δόσεων.