Εργο πνοής για τη R.E.D.S. η επέκταση του Smart Park, αξίας 25 εκατ. ευρώ

Το Φθινόπωρο του 2019 θα είναι έτοιμη η επέκταση του Smart Park στα Σπάτα, έργο αξίας 25 εκατ. ευρώ. Η διοίκηση της R.E.D.S. υπέγραψε δεσμευτικούς όρους μίσθωσης για το 50 και πλέον του κτιρίου που θα ανεγερθεί. Η εξέλιξη αυτή αποκτά ιδιαίτερη αξία μετά και τις τελευταίες διοικητικές στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ –η R.E.D.S. αποτελεί θυγατρική του ομίλου.

Για το έργο έχει ήδη εκδοθεί η οικοδομική άδεια και αφορά την επόμενη φάση του project από τη R.E.D.S, για την επέκταση κατά 15.500 τ.μ. του εμπορικού πάρκου στα Σπάτα. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί μέσα από δανειακά κεφάλαια και για τον σκοπό αυτό ήδη έχουν πραγματοποιηθεί οι σχετικές επαφές με τις τράπεζες.

Σημειωτέον ότι οι επιδόσεις του εμπορικού πάρκου, όπου έχουν προστεθεί το τελευταίο διάστημα και άλλα καταστήματα συνολικής επιφάνειας άνω των 800 τ.μ. και είναι αυτή την στιγμή πλήρως μισθωμένο, είναι ανοδικές, αν ληφθεί υπόψη ότι για τους πρώτους πέντε μήνες του 2018, η επισκεψιμότητα έχει σημειώσει αύξηση κατά 24% σε σύγκριση με πέρυσι και ο τζίρος των καταστημάτων κατά 40%.

Το ομολογιακό δάνειο 

Την ίδια στιγμή, η διοίκηση της R.E.D.S. βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τις τράπεζες για την αναδιάρθρωσή του ομολογιακού δανείου ύψους 7,1 εκατ. ευρώ και τη μετάθεση της αποπληρωμής σε περίοδο πενταετίας. Η σχετική συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί, εκτός απροόπτου, την ερχόμενη εβδομάδα.

Επιπλέον, στην τελική ευθεία για το μεγάλο έργο των 220 εκατ. ευρώ στην Κάντζα και το Cambas Project που θα περιλαμβάνει από γραφειακούς και πολιτιστικούς χώρους μέχρι καταστήματα και ξενοδοχείο βρίσκονται οι εγκρίσεις για το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την πολεοδόμηση της έκτασης των 315 στρεμμάτων και μάλιστα αναμένονται περαιτέρω εξελίξεις εντός των επομένων ημερών.