Στρατηγική ρήξης με τη Ρωσία

Το Μαξίμου συνεχίζει να κρατά σκληρή γραμμή έναντι της Μόσχας -Οι απόρρητες εκθέσεις των Αμερικανών και οι τρεις παράγοντες που έχουν μπει στο στόχαστρο

Στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης αποτελεί η ρήξη με τη Ρωσία. Το Μαξίμου προσβλέπει σε αντισταθμιστικά οφέλη από την Ουάσινγκτον και γιαυτό τραβάει στα άκρα το σχοινί, υιοθετώντας απόλυτα τη σκληρή γραμμή του Αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάιατ που επιδίδεται, όπως και κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Ουκρανία, σε κυνήγι μαγισσών.

Τελειωμένες σχέσεις…

Στο Μαξίμου θεωρούν τελειωμένες τις σχέσεις με τη Ρωσία γιατί, όπως υποστηρίζουν στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, εκτός του ότι επιχειρήθηκε η αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης με μαύρο ρωσικό χρήμα, ο Πούτιν τα έχει δώσει όλα στον Ερντογάν. Προφανώς επιχειρούν να δικαιολογήσουν τη σκληρή γραμμή που ακολούθησαν απέναντι στη Μόσχα που τίναξε στον αέρα τις ελληνορωσικές σχέσεις.

Η αμερικανική έρευνα

Η κυβέρνηση υιοθετεί επίσης με απόλυτο τρόπο τις απόρρητες εκθέσεις των Αμερικανών για το ρωσικό σχέδιο διείσδυσης. Τρεις μεγαλόσχημοι παράγοντες έχουν μπει στο στόχαστρο των μυστικών υπηρεσιών. Πρόκειται για έναν εφοπλιστή, ο οποίος διατηρεί προνομιακές σχέσεις με τη Ρωσία και εμφανίζεται να χρηματοδοτεί επιλεκτικά ένα μοναστήρι στο Άγιο Όρος, κάποιους μητροπολίτες, καθώς και δύο ακροδεξιά κόμματα. Στη διακίνηση μαύρου χρήματος από Ρώσους ολιγάρχες εμπλέκεται και ένας παράγοντας μεγάλου κατασκευαστικού ομίλου στην Ελλάδα που έχει αναπτύξει δραστηριότητα και στη Ρωσία. Οι ίδιες πηγές εμπλέκουν και επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στη Βόρεια Ελλάδα.

Με επίκεντρο την Κύπρο

Η έρευνα των αμερικανικών και των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών επικεντρώνεται στην Κύπρο. Ήδη έχουν αποκωδικοποιήσει τις συναλλαγές δεκάδων εταιρειών που έχουν στηθεί από έναν ηγούμενο και δύο συνεργάτες του, μέσα από τις οποίες για δύο δεκαετίες διακινείτο μαύρο χρήμα. Ελέγχονται επίσης όλες οι εταιρείες στην Κύπρο και στο Μαυροβούνιο του παράγοντα του ελληνικού κατασκευαστικού ομίλου. Βέβαια, συνεχίζονται και οι έρευνες για τη δραστηριότητα διαφόρων περίεργων ιδρυμάτων, όπως η ορθόδοξη αυτοκρατορική εκκλησία της Παλαιστίνης, καθώς και σε δύο μοναστήρια του Αγίου Όρους που διατηρούν ισχυρούς δεσμούς με τη Μόσχα.

Κομβική η ΔΕΘ

Το κυνήγι μαγισσών θα συνεχιστεί και σύμφωνα με πληροφορίες θα ενταθεί μέχρι τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Στόχος της αντιρωσικής υστερίας είναι η δυσφήμηση των συγκεντρώσεων για τη Μακεδονία που ετοιμάζονται κατά τη διάρκεια της παρουσίας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Η επίσκεψη Τσίπρα στη ΔΕΘ θεωρείται κομβικής σημασίας γιατί στη Θεσσαλονίκη έχουν κληθεί όλοι οι πρωθυπουργοί των βαλκανικών χωρών, και βεβαίως ο Ζάεφ. Το «παρών» θα δώσει και ο Αμερικανός αντιπρόεδρος. Γιαυτό ετοιμάζεται ένα επικοινωνιακό σόου προκειμένου να εμφανιστεί ο Αλέξης Τσίπρας εγγυητής της σταθερότητας και της ασφάλειας στα Βαλκάνια.