Η Κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου βρίσκεται σε αποσύνθεση

17/07/2018, 13:12
adeiazei-tsipra-o-kammenos-_1

Γράφει η Βασιλική Σουλαδάκη, διεθνολόγος

Οι δηλώσεις του κ. Τσίπρα κατά καιρούς πριν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας μπορούν να βρεθούν στο Ίντερνετ. Τα βίντεο του κ. Τσίπρα με αυτά τα οποία έλεγε από το 2011 έως και το Σεπτέμβρη του 2015, θα τον ακολουθούν πάντοτε. Το γεγονός ότι δεν έχει βγει να ζητήσει μία συγγνώμη για τα λάθη που έκανε, αλλά, κυρίως, για τις θυσίες που κόστισαν στον ελληνικό λαό τα τελευταία χρόνια είναι κάτι που επίσης θα τον ακολουθεί για τα επόμενα χρόνια. Διότι, ακόμα κι αν αναγνώριζε ότι έκανε λάθη, όφειλε μία συγγνώμη απέναντι στους πολίτες που τους επιβάρυνε με 200 δισεκατομμύρια όπως έλεγε ο κ. Βίζερ. Με μέτρα που θα πηγαίνουν έως το 2060 και με την εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας μας.

Με όσα λέει και κάνει κάθε βδομάδα ο κ. Καμμένος ο ελληνικός λαός γελάει. Τη μία λέει ότι φεύγει από την κυβέρνηση, την άλλη ότι θέλουν 180, την άλλη ότι θέλει δημοψήφισμα και την τρίτη εκλογές. Το πρόβλημα όμως είναι ότι είναι συγκυβερνήτης, είναι εταίρος του κ. Τσίπρα και αυτά που λέει παράγουν αποτελέσματα που θα ακολουθούν την ιστορία της πατρίδας μας για τις επόμενες δεκαετίες, είτε αυτό αφορά στην οικονομική διαχείριση που έχουν κάνει είτε στο Σκοπιανό. Δυστυχώς έχουμε μία κυβέρνηση που είναι κατώτερη των περιστάσεων και η οποία με τη στάση της, τη συμπεριφορά της και την πολιτική της δεσμεύει για πολλές γενιές ακόμα την πορεία της πατρίδας μας.

Ο κ. Καμμένος δεν ενδιαφέρεται για τη συμφωνία με την πΓΔΜ και τη Μακεδονία, αλλά μόνο για την καρέκλα του. Γνωρίζει πολύ καλά ότι το κόμμα του διαλύεται, διότι έρχεται αντιμέτωπος με τα ψέματα και την υποκρισία του. Κάθε βδομάδα λοιπόν παραχωρεί και από μία συνέντευξη Τύπου, στην οποία υποτίθεται ότι κάνει και μία αποκάλυψη, μπας και πείσει κάποιον. Από τις γελοιότητες περί αποστασίας ως τη στάση για το Σκοπιανό ο κόσμος παρακολουθεί τον κ. Καμμένο και γελάει.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι πως ο κ. Καμμένος είναι υπουργός της κυβέρνησης και συγκυβερνήτης του κ. Τσίπρα. Όσα λέει και πράττει έχουν αρνητικές επιπτώσεις για τα συμφέροντα της χώρας, εθνικά και οικονομικά. Τσίπρας και Καμμένος είναι οι δύο όψεις ενός κάλπικου νομίσματος. Βρισκόμαστε σε μία προεκλογική περίοδο με τόνους που είναι απαράδεκτοι, δεν αφορούν τα πραγματικά προβλήματα των Ελλήνων πολιτών, «χτυπούν» τις γυναίκες και τις οικογένειες, μία κατάσταση που διώχνει δυστυχώς τους νέους ανθρώπους από την πολιτική, δημιουργεί ένα κλίμα πολύ αρνητικό και βέβαια αυτό δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση