Πρόσκληση στα Σκόπια από το ΝΑΤΟ για ενταξιακές διαπραγματεύσεις

11/07/2018, 18:10
NATO

Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος για την ένταξη της FYROM στο ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με το προσχέδιο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής που διεξάγεται στις Βρυξέλλες, το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα το σκοπιανό πρακτορείο ειδήσεων ΜΙΑ, η συμμαχία θα απευθύνει πρόσκληση στην πΓΔΜ για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων

Αναφερόμενη στις αποφάσεις του 2008 στο Βουκουρέστι η συμμαχία, σύμφωνα πάντα με το κείμενο του προσχεδίου, αποφάσισε «να απευθύνει πρόσκληση στην πΓΔΜ για ένταξη μόλις επιτευχθεί μια κοινά αποδεκτή λύση στο ζήτημα του ονόματος εντός του πλαισίου του ΟΗΕ».

Στο προσχέδιο χαιρετίζεται η «ιστορική συμφωνία μεταξύ Αθηνών και Σκοπίων στο θέμα του ονόματος. Σύμφωνα με την πολιτική μας αποφασίσαμε να καλέσουμε την κυβέρνηση των Σκοπίων να ξεκινήσει ενταξιακές διπαραγματεύσεις με τη Συμμαχία. Η πλήρης εφαρμογή όλων των προβλεπόμενων εσωτερικών διαδικασιών αναφορικά με τη συμφωνία για την επίλυση του ζητήματος του ονόματος είναι προϋπόθεση για την επιτυχή ολοκλήρωση της ενταξιακής διαδικασίας», υπογραμμίζεται.

Συστάσεις στην κυβέρνηση Ζάεφ