“Υψηλά τα πλεονάσματα του ΕΦΚΑ και το 2018”

Ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αναστάσιος Πετρόπουλος έκανε λόγο για σχεδιασμό προς όφελος των πολιτών σε τομείς όπως η υγεία, η παιδεία και οι συντάξεις

ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αναστάσιος Πετρόπουλος.

Στις ρυθμίσεις του σχεδίου νόμου που κατέθεσε το υπουργείο Εργασίας στη Βουλή αναφέρθηκε εκτενώς ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αναστάσιος Πετρόπουλος. Όπως σημείωσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», μετά την ψήφισή του, θα ακολουθήσει η έκδοση υπουργικών αποφάσεων, οι οποίες θα εξειδικεύουν επακριβώς τις κατηγορίες ελεύθερων επαγγελματιών που θα απαλλαχθούν αναδρομικά από την καταβολή διπλών ασφαλιστικών εισφορών.

Σε ερώτηση σχετικά με το θέμα των συντάξεων, ο κ. Πετρόπουλος απάντησε ότι «για λόγους πρέπουσας πολιτικής διαχείρισης, αυτά τα θέματα θα τα αναγγείλει ο πρωθυπουργός, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη συνολική προσπάθεια της κυβέρνησης, καθώς και στα επιτεύγματα που έχουν καταγραφεί στην οικονομία και στα πλεονάσματα του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, τα οποία θα είναι και το 2018 πάρα πολύ υψηλά». Επομένως, σύμφωνα με τον υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων, η κυβέρνηση δικαιούται να σχεδιάσει πράγματα, τα οποία κατευθύνονται στον πολίτη και τις ανάγκες του, που είναι πολλές σε αρκετούς τομείς, όπως είναι η υγεία, η παιδεία, τα δημόσια έργα, η σύνταξη. «Η σύνταξη θα παρέχει επίπεδα αξιοπρέπειας» σχολίασε ο ίδιος. Για το θέμα της έκδοσης των επικουρικών συντάξεων, ο κ. Πετρόπουλος διευκρίνισε ότι το θέμα θα διευθετηθεί πλήρως εντός του 2018.