Τζανακόπουλος: Αν καταψηφίσουν οι ΑΝΕΛ τη συμφωνία, θα ζητήσουμε ψήφο εμπιστοσύνης

«Απαράδεκτες συνωμοσιολογίες» και «άθλιες φήμες» χαρακτήρισε τις αναφορές περί συναλλαγής της κυβέρνησης με αντικείμενο το Μακεδονικό για να εξασφαλιστεί λύση στο χρέος...

Ï õðïõñãüò Åðéêñáôåßáò êáé Êõâåñíçôéêüò Åêðñüóùðïò ÄçìÞôñçò Ôæáíáêüðïõëïò êÜíåé äçëþóåéò óôçí åíçìÝñùóç ôùí ðïëéôéêþí óõíôáêôþí óôç ÃÃÅÅ, ÐáñáóêåõÞ 9 Öåâñïõáñßïõ 2018. ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁËÅÎÁÍÄÑÏÓ ÂËÁ×ÏÓ

Άθλιες χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τις φήμες περί ανταλλαγής των εθνικών ζητημάτων για να λάβει η ελληνική κυβέρνηση θετική απόφαση για το χρέος, ενώ αποκάλυψε ότι αν καταψηφίσουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα ζητηθεί ψήφος εμπιστοσύνης και εξέφρασε τη βεβαιότητα οτι θα την λάβει, χωρίς να διευκρινίσει από ποιο πολιτικό κόμμα θα προέλθουν οι ψήφοι.

«Πολλοί έχουν σπεύσει να διασπείρουν φήμες περί δήθεν συναλλαγής της κυβέρνησης με αντικείμενο το Μακεδονικό για να εξασφαλιστεί λύση στο χρέος. Οι φήμες αυτές φανερώνουν την άγνοια για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι θεσμοί και οι κυβερνήσεις στην Ευρώπη», ανέφερε κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος .

Κατά την ενημέρωση των πολίτικων συντακτών ο κ. Τζανακοπουλος, δήλωσε ότι φαίνεται πως έχουν αποδεχθεί ότι η κυβέρνηση θα εξασφαλίσει θετική ρύθμιση για το χρέος & σπεύδουν τώρα να απομειώσουν αυτήν την επιτυχία. «Αφού εξαντλήθηκε η κινδυνολογία περνάνε στο σύμπαν του παραλογισμού & του ανορθολογισμού. Τους ευχόμαστε καλά ξεμπερδέματα», πρόσθεσε.

Σχετικά με την κύρωση της συμφωνίας από την ελληνική Βουλή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκτίμησε οτι θα κυρωθεί με ευρεία πλειοψηφία και υπογράμμισε ότι αν χρειαστεί θα ζητηθεί ψήφος εμπιστοσύνης, σε περίπτωση που οι ΑΝΕΛ δεν ψηφίσουν. Για τη στάση της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά τη συμβούλεψε να ακούσουν μια σειρά από στελέχη του Κινήματος Αλλαγής που μιλούν για καλή συμφωνία, ενώ θα τον πρόεδρο του Ποταμιού είπε οτι ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης έχει τηρήσει μια υπεύθυνη στάση που τιμά τον ίδιον και χαιρετίζουμε τη στάση.

Για την οικονομία, είπε οτι η λειτουργία του μηχανισμού παρακολούθησης της ελληνικής οικονομίας για την περίοδο μετά το πρόγραμμα δεν προβλέπει μέτρα, δεν συνδέεται με χρηματοδότηση & εκταμιεύσεις, δεν προβλέπει κανενός είδους καταναγκασμό & δεν έχει ουδεμία σχέση με το μηχανισμό πειθάρχησης των μνημονίων.