Επιθέσεις με φόντο το Σκοπιανό

19/06/2018, 12:55
mitsotakissamaras

Σε κατάσταση επιστράτευσης τέθηκε τις τελευταίες μέρες ο μηχανισμός προπαγάνδας του Μαξίμου. Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα έκαναν διατριβή στην πολιτική διαδρομή του Αντώνη Σαμαρά. Κατέβασαν από το αρχείο όλες τις παλιές ομιλίες, τις συνεντεύξεις του και τα δημοσιεύματα από επίμαχες περιόδους, στην προσπάθειά τους να τον δαιμονοποιήσουν και να του χρεώσουν τη σκληρή γραμμή του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Σκοπιανό. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με στοχευμένες αναφορές στη Βουλή, επιχείρησε ανεπιτυχώς να δημιουργήσει ρήγμα στη Ν.Δ., εμφανίζοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη όμηρο του Σαμαρά.

Προπαγανδιστικά δημοσιεύματα

Είχε προηγηθεί καταιγισμός προπαγανδιστικών δημοσιευμάτων στον φιλοκυβερνητικό τύπο, καθώς και πέντε πολυσέλιδα non papers που έδιναν τη γραμμή για να στηθεί η προβοκάτσια. Αξιοποίησαν επίσης στο έπακρο την κριτική που άσκησε ο Αντώνης Σαμαράς στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να τον εμφανίσουν ως συνωμότη που δεν σέβεται τους θεσμούς.

Συμπαγής η Ν.Δ.

Το σόου που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή, στην εναγώνια προσπάθειά του να αναδείξει τον Σαμαρά ως αιτία του κακού, δεν μπόρεσε να προκαλέσει κανένα απολύτως ρήγμα στη Νέα Δημοκρατία. Για πρώτη φορά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίστηκε συμπαγές σε ένα κρίσιμο εθνικό θέμα, και αυτό οφείλεται στο ότι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντιλήφθηκε εγκαίρως τους κινδύνους που εγκυμονούσε μια διαλλακτική στάση απέναντι στο Σκοπιανό. Οποιαδήποτε προσπάθεια συμβιβασμού στο ζήτημα του ονόματος θα τίναζε στον αέρα ολόκληρη τη Νέα Δημοκρατία. Άλλωστε, είναι νωπό το προηγούμενο όταν την περίοδο διακυβέρνησης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη επιχειρήθηκε να περάσει συμβιβαστική λύση.