Ηρωική έξοδος τον Οκτώβρη(;)

«Αγκάθια» τα πολλά ανοιχτά μέτωπα για το Μαξίμου - Κορυφαία στελέχη τάσσονται πλέον ανοιχτά υπέρ της προσφυγής σε εκλογές.

Νευρική κρίση στο Μαξίμου προκαλούν τα ανοιχτά μέτωπα, τα οποία η κυβέρνηση φαίνεται αδύνατη να διαχειριστεί. Το Σκοπιανό, η τουρκική προκλητικότητα με την παρουσία πολεμικών σκαφών στο Αιγαίο, το πάγωμα της συμφωνίας για τους πρόσφυγες αλλά και τα κακά μαντάτα για τη μείωση του δημοσίου χρέους σε συνδυασμό με το απαγορευτικό για έξοδο στις αγορές, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα, το οποίο μπορεί να προκαλέσει καταιγιστικές εξελίξεις. Κορυφαία κυβερνητικά στελέχη τα οποία τάσσονταν υπέρ της εξάντλησης της τετραετίας εμφανίζονται ξαφνικά να είναι υπέρμαχοι της θεωρίας για ηρωική έξοδο τον Οκτώβριο. Οι ίδιοι θεωρούν καταστροφικό για τον ΣΥΡΙΖΑ το διάστημα που ακολουθεί μέχρι το τέλος του χρόνου, με δεδομένο ότι δεν διαφαίνεται κανένα ενδεχόμενο επιτυχίας στα κρίσιμα εθνικά θέματα και την οικονομία. Το τοπίο που διαμορφώνεται μπορεί να οδηγήσει στην ολοκληρωτική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμούν πλέον κορυφαία στελέχη του κυβερνώντος κόμματος που τάσσονται ανοιχτά υπέρ της απόδρασης μέσω προσφυγής σε εκλογές.

Αντίθετοι στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών εμφανίζονται διάφοροι παράγοντες του Μαξίμου, οι οποίοι κατά την προσφιλή ρήση του Χαρίλαου Φλωράκη έχουν απλωμένο τραχανά… Προσφυγή στην κάλπη σημαίνει πάγωμα του διαγωνισμού για τις άδειες διαδικτυακού στοιχήματος και την ίδρυση νέων καζίνων. Παγώνει επίσης και το πρότζεκτ με την κάνναβη, στο οποίο έχει επενδύσει στρατηγικά το Μαξίμου. Οι κάλπες ακυρώνουν επίσης μεγάλα deal στοn χώρο της ενέργειας, του τουρισμού και των προμηθειών. Μια τέτοια εξέλιξη αφήνει εκτεθειμένα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης τα οποία διαπραγματεύτηκαν με επιχειρηματίες, αναλαμβάνοντας δεσμεύσεις.